Isometsä: Suomalaislupauksista ei ole pidetty oikealla tavalla huolta – "Toivotaan, että tässä kun lepäilee..."

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Antero Mertaranta ja Jari Isometsä ruotivat suomalaisten lähtökohdat hiihtokauteen.

Nuorista suomalaishiihtäjistä ei ole pidetty oikealla tavalla huolta, painottaa MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä.

Antero Mertaranta totesi MTV Uutiset Livessä, että nuorten sinivalkosivakoijien tilanne on synkähkö. Lupauksista esimerkiksi Eveliina Piipolla, 21, ja Anita Korvalla, 20, on tällä hetkellä selkeitä vaikeuksia.

– Meillä on näitä lahjakkuuksia harvoin. Heistä pitäisi pitää hyvää huolta, mutta nyt me emme ole oikein onnistuneet siinä valitettavasti, Isometsä sanoi.

Piipon kohdalla katseet kohdistuvat harjoitukselliseen kuormaan.

– Eveliina Piipolla on selkeä yliharjoitteluongelma, ei edes kilpaile tällä hetkellä.

Korvaa kuormittaa urheilun ohella armeija.

– Anita Korva ei ole ainakaan tähän mennessä esittänyt kovin vakuuttavia suorituksia. Hiihtäminen on hyvin väsyneen näköistä. Vaikuttaako siihen sitten armeija vai mikä muu asia? Sitä en tiedä, mutta potku on ollut poissa. Toivotaan, että tässä kun lepäilee… Hänessä on kuitenkin potentiaalia.

Isometsä muistuttaa, että Johanna Matintalokin on vielä 22-vuotiaana nuori hiihtäjä. Matintalo on korostuneesti perinteisen hiihtäjä ja nappasi tuoreeltaan sunnuntaina voiton Suomen cupin perinteisen sprintissä Rovaniemellä.

– Erittäin terävää menoa Rovaniemellä. Rukalta on odotettavissa hyviä hiihtoja. Hän on kuitenikin aika lailla totaalisesti perinteisen hiihtäjä, ainakin tällä hetkellä. Nuorena urheilijana hän voi tietysti luistelua ja vapaan hiihtämistä petrata, mutta nyt pitää tehdä sitä vasten töitä. Johanna on potentiaalinen, hyvä perinteisen hiihtäjä, Isometsä summaili.

Hiihtäjät avaavat maailmancup-kauden Rukalla viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat