Isometsä nostaa esille ison tekijän Iivo Niskasen voittojuhlinnan keskeltä – "Toistaa vuosi vuodelta itseään"

Iivo Niskanen hyppäsi Urheilugaalan juhlinnan keskeltä seuraavien riemukkaiden kekkereiden keskelle, kun hän nappasi voiton sunnuntaina Viron Otepäässä 15 kilometrin perinteisen kisasta. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsän mukaan Niskanen on löytänyt selkeästi toimivan konseptin isoa kuvaa tarkistellessa.

Niskanen antoi sunnuntaina todella lupaavat näytöt tulevia MM-kisoja ajatellen. Otepäässä käyty 15 kilometrin perinteisen kisa on ohjelmassa myös helmikuussa Itävallan Seefeldissä.

Otepään voittohiihdon jälkeen Isometsä antoi isolla kädellä tunnutusta Niskaselle.

– Hyvän näköistä menoa, ei voi kuin ihailla, Isometsä naurahti.

– Iivo on löytänyt selkeästi harjoitteluun hyvän sapluunan. Se näyttää toimivan, vaikka monesti sanotaankin, että vuodet eivät ole veljiä keskenään. Ja että samanlainen harjoittelu ei aina tepsi.

– Iivon kohdalla se näyttää tepsivän. Kaava on kuitenkin aika vakio.

Niskanen aloitti kauden lupaavasti, minkä jälkeen eteen tuli hiljaisempi jakso. Kaava toistaa itseään muun muassa viime vuodelta.

– Sitten kun MM-kisoihin tai olympialaisiin on kuukausi aikaa, niin sitten hän alkaa olla voittotaistossa mukana. Selkeästi harjoitteluun on löytynyt sellainen kaava, joka toistaa itseään vuosi toisensa jälkeen.

Isometsällä on kova luottamus Niskasen menestymismahdollisuuksiin liittyen.

– Jos tässä ei tule mitään sairasteluja, niin näinhän se tulee jatkumaan, Isometsä viittaa sunnuntain voittoon.

– Oikeastaan Iivon suurin vastustaja MM-kultaa ajatellen on sairastelu, Isometsä täräyttää.

Tällä hetkellä Niskaselle kovimman vastuksen antaa Venäjän Aleksandr Bolshunov, joka jäi sunnuntaina suomalaisesta 15,9 sekunnin päähän.

– Hän on riittävän kova mittari, eikä siellä kellään muullakaan olisi ollut enempään varaa, Isometsä näkee.

Lisää Isometsän ajatuksia muun muassa Niskasen ja Ristomatti Hakolan mahdollisuuksista MM-kisojen parisprintissä luvassa myöhemmin MTV Urheilun verkkosivuilla. 

Lue myös:

    Uusimmat