Mainos

Isoisä oli sukupuoliyhteydessä lapsenlapsensa kanssa – oikeus tuomitsi molemmat

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tänään 74-vuotiaan miehen ja 24-vuotiaan naisen sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken. Mies on naisen isoisä.

Molemmat tuomittiin 50 päiväsakon sakkorangaistukseen. Syyttäjä vaati sekä 1944 syntyneelle miehelle että 1994 syntyneelle naiselle rangaistusta sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken. Käräjäoikeus hylkäsi naisen rangaistusvaatimuksen raiskauksesta.

Mies oli lapsenlapsensa kanssa sukupuoliyhteydessä toukokuun lopussa 2017. Yhdyntä tapahtui naisen asunnossa.

Nainen ja mies olivat nähneet toisensa ensimmäisen kerran vasta muutama vuosi ennen tekoa. Oikeuden mukaan kyse ei siis ollut tavanomaisesta isoisä-lapsenlapsi-suhteesta.

Nainen väitti isoisän pakottaneen yhdyntään

Mies myönsi syytteen sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken.

Nainen kiisti sukupuoliyhteyden olleen vapaaehtoista. Nainen väitti, että hänen isoisänsä pakotti hänet yhdyntään ja vaati hänelle siksi rangaistusta raiskauksesta.

Käräjäoikeudessa kuultiin asianosaisia ja kahta todistajaa. Kirjallisina todisteina esitettiin naisen lääkärintodistus sekä naisen ja hänen isoisänsä välisiä viestejä.

Käräjäoikeus katsoi, että asiassa jäi näyttämättä, että mies olisi kohdistanut lapsenlapseensa väkivaltaa tai sen uhkaa.

Oikeuden mukaan siitäkään ei ollut näyttöä, että nainen olisi pelännyt tai ollut kykenemätön puolustamaan itseään. Oikeus katsoi, että naista ei pakotettu tai lainvastaisesti taivutettu sukupuoliyhteyteen.

Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin. Oikeudenkäyntiasiakirjat määrättiin pidettäväksi salassa 60 vuoden ajan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.