Karmea oikeusjuttu Päijät-Hämeessä: Isäpuoli käytti hyväksi avovaimonsa nuorta tytärtä yli vuoden ajan – kielsi lasta kertomasta kenellekään

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1982 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies oli sukupuoliyhteydessä avopuolisonsa nuoren tyttären kanssa ja teki tälle seksuaalisia tekoja usealla eri kerralla.

Lapsi oli hyväksikäytön alkaessa 12-vuotias ja asui äitinsä sekä hyväksikäytöstä tuomitun isäpuolen kanssa.

Sukupuoliyhteydet tapahtuivat eri tavoin ja teot ajoittuvat hieman yli vuoden mittaiselle ajalle vuosina 2016-2017. Mies oli tekojen jälkeen pyytänyt lapselta, ettei tämä kertoisi tapahtuneesta kenellekään.

Lapsi kuitenkin kertoi. Oikeudessa olivatkin vastakkain lapsen sekä miehen versiot tapahtuneesta. Mies kiisti syytteen. Hän piti lapsen kertomusta valheellisena.

Yli kolme vuotta vankeutta

Oikeus päätyi asiaa eri kanteilta punnittuaan siihen, että lapsen kertomus on uskottava. Oikeus arvioi myös väitettä siitä, että lapsi olisi valehdellut. Viitteitä tällaisesta ei kuitenkaan löydetty.

Oikeuden mukaan hyväksikäytöstä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Käräjäoikeus katsoi, että teko oli omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä, ja että se oli niin myös tehnyt.

Mies tuomittiin 3 vuoden ja 4 kuukauden vankeusrangaistukseen sekä määrättiin maksamaan asianomistajalle 20 000 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

Käräjäoikeuden tuomio on julistettu pitkälti salaiseksi, mutta asiasta on laadittu julkinen seloste.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä asianomistajan ja tämän perheenjäsenten suojelemiseksi.  

Lue myös:

    Uusimmat