Mainos

Isoäiti lähetti lapsen kyläilyn jälkeen äidille usean sadan euron laskun: ”Olen loukkaantunut ja vihainen”

Lastenlasten vahtiminen voi olla ikääntyville isovanhemmille rankkaa, mutta harvoin isovanhemmat toimivat aivan tämän tarinan tavoin.

Tuohtunut äiti avautui lastensa isoäidin erikoisesta menettelystä Washington Postin Ask Amy -palstalla. Kysymyspalstalla omasta, varsin epätavallisesta kokemuksesta avautunut äiti kertoo saaneensa omalta äidiltään laskun sen jälkeen, kun isoäiti oli viettänyt päivän lapsenlastaan hoitaen.

Äiti oli sovitusti lähettänyt omalle äidilleen 300 dollarin eli noin 250 euron sekin, joka korvaisi isoäidin menot päivänä, jona tyttärentytär lentäisi isoäitinsä luokse hoitoon.

Jälkikäteen äiti sai kuitenkin yllätyksekseen omalta äidiltään uuden laskun 475,50 dollarille eli noin 400 eurolle. Laskun syynä olivat 250 euron ylittäneet kulut, jotka koostuivat muun muassa auton tankkauksesta, junalipuista kaupungin keskustaan ja takaisin sekä museon sisäänpääsymaksuista.

"Miten minun pitäisi suhtautua?"

Äiti kertoo palstalle lähettämässään viestissä olevansa loukkaantunut, sillä isoäiti oli viime talvena muuttanut neljäksi kuukaudeksi asumaan tyttärensä perheen luokse. Tuona aikana äiti kertoo perheensä kustantaneen kaikki isoäidin kulut, joihin kuului myös koko perheen yhteinen lomamatka joulunaikaan. Äidistä isoäidin laskutus tuntui epäreilulta.

Äiti kertoo, ettei kumpikaan hänen kahdesta sisaruksestaan ole väleissä äitinsä kanssa. Syynä on viestin mukaan äidin pikkumaisuus ja toistuva sovittujen rajojen ylittäminen.

– Miten minun pitäisi suhtautua moiseen käytökseen? Olen loukkaantunut ja vihainen hänen päätöksestään laskuttaa auton tankkauksesta koituneet kulut, jotka johtuivat siitä, että isoäiti kävi hakemassa tyttärentyttärensä lentokentältä. Äitini on sinkku, eläkkeellä oleva korkeakoulun professori, emmekä ole koskaan pyytäneet häneltä rahaa mihinkään. Me jopa osallistumme hänen järjestämänsä kiitospäivän ruokakuluihin antamalla hänelle vuosittain sekin. Nyt minusta tuntuu, että hän on käyttänyt anteliaisuuttani hyväkseen, enkä luota häneen enää sen vertaa, että antaisin hänen viettää aikaa tyttäreni kanssa. Se tulee minulle liian kalliiksi niin taloudellisesti kuin henkisestikin, äiti kirjoittaa.

Vastauksessaan suositun kysymys ja vastaus -palstan Amy Dickinson kehottaa ottamaan asian puheeksi suoraan isoäidin kanssa. Amy pohtii myös, voisiko isoäidillä olla harteillaan rahahuolia, joista lapset eivät vain tiedä. Toisaalta on syytä miettiä, oliko sovitun 250 euron budjetin ylittämiselle jokin pätevä syy.

Amy kehottaa myös pohtimaan, kannattaako tytärtä jatkossa enää antaa isoäidin hoitoon. Jos isoäiti kommunikoi ainoastaan laskujen välityksellä, ei tyttärentyttären ja isoäidin suhde ehkä ole rahanreikä, johon kannattaa sijoittaa.

***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.