Synttärijuhlille kutsutun lapsen äiti pöyristyi – sai tietää, että vieraat pulittaisivatkin lähes kaikki kulut omasta pussistaan: "Olenko kohtuuton...?"

0:54
Yli-innokas tuntuu olevan puistossa ensimmäistä kertaa, oppikirjaemo tekee kaiken niin kuin opaskirja neuvoo... Nämä äitityypit tapaat jokaisessa leikkipuistossa!

Syntymäpäiväjuhlien kulujen jakaminen herätti keskustelua äitien keskustelupalstalla.

Äiti kutsui poikansa kaikki 20 luokkalaista juhlistamaan tämän syntymäpäivää trampoliinipuistoon. Pian selvisi, ettei juhlat järjestävä äiti tarjoudukaan maksamaan kaikkia juhlista aiheutuvia kuluja. Asiasta kertoo Hull Live.

Erään luokkalaisen äiti tuohtui tilanteesta ja kyseli muiden äitien mielipiteitä brittiläisellä Mumsnet-keskustelufoorumilla. Asia jakoi vahvasti ihmisten mielipiteet.

Juhlat järjestävä äiti säästi yli sata euroa

Kyseisessä trampoliinipuistossa on mahdollista ostaa juhlapaketti, jonka hintaan sisältyy kaikkien osallistujien sisäänpääsy, ruoat, juomat ja hyppimiseen tarkoitetut sukat. Juhlat järjestävä äiti ei kuitenkaan ostanut juhlapakettia. Sen sijaan hän kustansi pelkästään osallistuvien lasten sisäänpääsymaksun.

Jättämällä juhlapaketin ostamatta nainen säästi 156 puntaa, noin 183 euroa. Keskustelufoorumille kirjoittaneen naisen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että juhliin osallistuvien lasten vanhemmat joutuvat pulittamaan 10 puntaa, noin 11 euroa juhlista. Kuluihin lasketaan sukat sekä ruoat ja juomat.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nainen avautui asiasta keskustelufoorumilla

Nainen halusi tietää, onko hänen tuohtunut reaktionsa tilanteeseen ylireagointia vai oikeutettua.

– Lapseni kutsuttiin erään luokkalaisensa syntymäpäiville trampoliinipuistoon. Äiti laittoi asiasta WhatsApp-ryhmään viestin kertoen ajan ja paikan, nainen aloittaa kirjoituksensa.

Muutama päivä myöhemmin ryhmään kilahti toinen viesti kutsun esittäneeltä äidiltä, jossa hän kehotti ottamaan hyppelyyn tarkoitetut sukat mukaan, mikäli sellaiset omistaa. Muussa tapauksessa sukat voisi ostaa paikan päältä.

– Olen ennenkin osallistunut tällaisiin juhliin ja tiesin, että sukat kuuluvat yleensä juhlien hintaan. En kuitenkaan ajatellut asiaa sen kummemmin.

– Lopulta selvisi, että hän oli maksanut vain lasten sisäänpääsymaksun, mutta ei lasten sukkia tai vanhempien sisäänpääsyä, nainen kertoo.

"Joudun siis maksamaan..."

Kun eräs vanhemmista kyseli ruokailusta, juhlien järjestäjä kertoi lasten menevän McDonald’siin trampoliinipuiston jälkeen.

– Oletan, että hän maksaa ateriat, mutta kuka tietää. Joudun siis maksamaan sukat, oman sisäänpääsyni ja todennäköisesti trampoliiniparkista ostettavat juotavat. Ja sen lisäksi rämpimään McDonald’siin, nainen pauhaa.

Seuraavaksi nainen kyseli muiden äitien mielipiteitä asiaan.

– Olenko kohtuuton ajatellessani, että hän on pihi ja törkeä? Järjestäjä ei ole selkeästi kertonut muille vanhemmille, että juhlista aiheutuu kuluja, nainen tiedustelee.

– Mieheni on sitä mieltä, ettei tämä ole iso juttu. Minusta vain tuntuu, että näin ei ole sopivaa tehdä. Järjestäjällä ei ole mitään rahahuolia, jos sillä on jotain merkitystä.

Tilanne jakoi muiden äitien mielipiteet

Naisen kertomus jakoi vahvasti keskusteluun osallistuneiden äitien mielipiteet. Toiset olivat sitä mieltä, ettei järjestäjä ole tehnyt mitään väärää, kun taas toiset tuomitsivat hänet.

– En näe tässä ongelmaa. Hän on varoittanut teitä etukäteen. Miksi ette voisi ottaa halvempia sukkia ja vesipulloa mukaan, eräs kommentoi.

– Tämä ei olisi ongelma, kunhan olisin etukäteen asiasta tietoinen, toinen myötäili.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet samoilla linjoilla.

– Tiedän, että sisäänpääsyn maksaminen noin monelle lapselle kustantaa omaisuuden. Mutta eikö kannattaisi sitten kutsua vähemmän ihmisiä ja järjestää kunnon juhlat? yksi äideistä ihmettelee.

– Mitä jos joillain vanhemmista ei ole rahaa maksaa, kun he saapuvat paikalle? Niin myötähäpeällistä! keskustelufoorumilla päivitellään.

Lähde: Hull LiveMumsnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja