Islantilaistähti Björk pian Suomessa – tätä kaikkea on luvassa Finlandia-talolla

Eri puolilla Etelä-Suomea riittää ihmeteltävää tulevalla viikolla: maahan saapuvat muun muassa Donald Trump ja Vladimir Putin, laulajatähdet Nick Cave ja Alanis Morissette sekä Islannin tunnetuin artisti Björk.

Tulevalla viikolla Suomessa nähdään iso määrä maailmanlaajuisesti tunnettuja kasvoja.

Maanantaina huomio keskittyy Helsinkiin, jossa tapaavat USA:n ja Venäjän presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin. Viikon lopulla Pori Jazzissa Satakunnassa esiintyvät muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, James Blunt ja Alanis Morissette.

Musiikillisesti suomalaisille on tarjolla myös muuta herkkua. Samana päivänä Trumpin ja Putinin tapaamisen kanssa, muutaman tunnin laivamatkan päässä Helsingistä, Viron pääkaupunki Tallinnassa esiintyy hard rock -suuruus Guns N' Roses.

Saman viikon tiistaina 17. heinäkuuta puolestaan Helsingin Finlandia-talon lavalla nähdään islantilaistähti Björk.

Viime vuonna ilmestyneen Utopia-albumin kiertueella Suomeen saapuvan Björkin, 52, konsertti on konserttijärjestäjä Live Nationin mukaan yksi isoimpia konserttituotantoja, mitä Finlandia-talossa on nähty.

Kiertueen lavastuksen ja puvustuksen innoittajana toimivat laulajan lapsuudesta tutut islantilaiset maalaukset sekä maan keskikesän yöttömät yöt.

Tavoitteena on ollut kuvauksen mukaan luoda "oopiuminkaltainen transsi utopistiseen puutarhaan".

Kiertueen aiemmissa konserteissa on kuultu enimmäkseen Björkin yhdeksännen studioalbumin materiaalia, mutta keikoilla on kuultu myös vanhempia poimintoja.

Muun muassa laulajan kehutun esikoisalbumin Debut (1993) jättihitti Human Behaviour on kuulunut ohjelmistoon. Konserteissa on kuultu kappaleita myös myöhemmilta albumeilta Post (1995), Medúlla (2004), Volta (2007) ja Vulnicura (2015).

Konserttiin on saatavilla vielä pieni määrä lippuja.

Katso alla ja ylempänä kuvia Björkin kiertueen aiemmista konserteista Pariisissa ja Aarhusissa!

Lue myös:

    Uusimmat