Mainos

Islantilaiseen matkatoimistoon saapui erikoinen lähetys: "Olemme hyvin pahoillamme teostamme"

Turistit tulivat katumapäälle luonnosta nappaamiensa tuliaisten suhteen. 

Kukapa meistä ei olisi napannut lomareissulta matkamuistoksi mukaansa kiviä tai hiekkaa? Näin teki myös islantilaisella Reynisfjaran rannalla vieraillut yhdysvaltalaiskaksikko, joka nappasi rannalta mukaansa kourallisen sen ainutlaatuista mustaa hiekkaa. 

Eräänä päivänä, kuukausia tapahtuneen jälkeen, Islannin matkatoimistoon saapui paketti, jonka sisältö sai matkailutoimiston henkilökunnan hämilleen. Paketista paljastui nimittäin anteeksipyyntökirje, pussillinen hiekkaa ja kivi. 

– Tunnollisia turisteja! Ajoittain saamme tänne matkailuneuvontaan miellyttäviä ja mielenkiintoisia lähetyksiä. Tällä viikolla saimme paketin ja kirjeen erittäin tunnollisilta yhdysvaltalaismatkailijoilta, Islannin matkailutoimiston Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Lähetyksen olivat allekirjoittaneen katumapäälle tulleet turistit, Joanne ja Evangelina Yhdysvaltojen Virginiasta.

Kirjeessä pyydetään palauttamaan hiekka takaisin luontoon

Kirjeen mukaan äiti ja tytär olivat vierailleet Islannissa tammikuussa nähdäkseen revontulia, mutta myös vieraillakseen kuuluisalla mustalla hiekkarannalla. Islantiin välittömästi rakastunut perhe oli napannut mukaansa kourallisen hiekkaa, jotta 11-vuotias tyttö voisi esitellä sitä kotona luokkatovereilleen ja opettajilleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Myöhemmin huomasimme, että tällaisten matkamuistojen ottaminen rannoilta tai muilta luonnonmailta on kiellettyä. Olemme hyvin pahoillamme teostamme ja palautamme nyt hiekan ja kiven takaisin kotiinsa Islantiin, kirjeessä todetaan.

Kirjeen lopussa matkatoimistoa pyydetään palauttamaan kivi ja hiekka takaisin luontoon, sinne minne ne tulesta, kivestä ja hiekasta muodostuvassa maassa kuuluvat. Matkatoimisto kiittää päivityksessään Joannea ja Evengelinaa erittäin paljon lähetyksestä ja kertoo toteuttavansa kaksikon toiveen.

Lähde: Expressen

***

6:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.