Iskelmälaulaja avautuu masennuksestaan: Joku musta möykky alkoi tulla

Masennuksesta uusiin mahdollisuuksiin 25:30

Iskelmälaulaja T.T. Purontaka avautui Studio55.fi-lähetyksessä häntä pitkään vaivanneesta masennuksesta. Purontaka näkee lapsuuden kokemusten vaikuttaneen häneen hyvin vahvasti.

Laulaja T.T. Purontaka ei pitkään aikaan tiennyt, mikä häntä vaivasi. Vasta 2000-luvun alussa hän alkoi kuitenkin ymmärtää, mistä oli kyse.

Lapsuus on Purontaan mukaan ihmisen elämän tärkeintä aikaa, jolloin luodaan perusteet elämälle. Hänen tapauksessaan asiat eivät menneet kovinkaan hyvin.

– Äiti huomasi, että voin huonosti. Minulla olikin vuodesta 1975 vuoteen 1980 asti hoitosuhde ammattilaisten kanssa. Ei oikein tiedetty, mikä miestä vaivaa, Purontaka kertoo.

Sittemmin Purontaka on ymmärtänyt, mikä aiheutti pahan olon. Ankara isäsuhde on vaikuttanut Purontaan mukaan häneen lapsena. Purontaka onkin sanojensa mukaan kokenut kovia lapsuudessaan.

– Lapsena kuuluu saada rakkautta, turvaa, hellyyttä ja hyväksyntää. Jos nämä asiat eivät ole kunnossa, niin olen sitä mieltä, että se jossain kohtaa kostautuu, kuten omassa tapauksessani on käynyt, Purontaka sanoo.

Masennus kulkee vieläkin mukana

Purontaan perhe-elämän vastoinkäymiset toivat masennuksen takaisin.

– Minulla tuli lapsia ja perhe. Näissä ympyröissä, kun tällaista työtä tekee, saattaa käydä niin, että perhe menetetään ja kaikki se, mitä on saatu aikaan, loppuu. Kun se hetki tuli vuonna 2001, niin huomasin, että alkaa joku musta möykky tulla, Purontaka kertoo.

Masentuneisuutta alkoi taas esiintyä ja Purontaka hakikin ystävänsä suosittelun kautta apua. Purontaka saikin ammattiapua ja tällä hetkellä kaikki on hyvin, vaikka masennus piileekin koko ajan taustalla.

– Koen voivani tällä hetkellä ihan hyvin. Se ei ole vain niin, että otat kuukauden lääkettä, käyt saunassa ja vietät leppoisaa kotielämää. Ei se mene sillä ohi. Joku heikko kohta elämässä saattaa laukaista sen möykyn taas ja sitten ollaan syvissä vesissä. Sitten on niitä vaiheita, että menee tosi lujaa ja kaikki on ihan ok, Purontaka kertoo.

Katso lähetyksestä, miten Purontaka on selviytynyt aivoinfarktista. 

Lue myös:

    Uusimmat