"Isi, me hierottiin hiekkaa autoon, niin se näyttää kuin sillä ois ajettu rallia" – Paavo ei riemastunut autonsa kylkeen ilmestyneestä taideteoksesta

Paavon poika teki perheen Corollasta"ralliauton" 0:32
Paavon poika teki perheen Corollasta ralliauton pyyhkimällä hiekkaa sen kylkiin. Katso lopputulos videolta.

Toisinaan lapset voivat saada kalliiksikin käyviä päähänpistoja, mutta heille on vaikea olla vihainen, jos tietää tarkoituksen olleen hyvä.

Jyväskyläläisen Paavo Myllylän rauhallinen sunnuntai-ilta sai yllättävän ja ei-niin-toivotun käänteen, kun kotipihassa puuhastellut vaimo kutsui hänet katsomaan, mitä lapset olivat saaneet ulkona aikaan.

– Isi, me hierottiin hiekkaa autoon, niin se näyttää kuin sillä ois ajettu rallia, lapset tokaisivat Myllylän mukaan silmät säihkyen.

Kyseenalaisen taideteoksen takana olivat perheen 5-vuotias poika ja tämän samanikäinen kaveri naapurista.

Myllylä kertoo kysyneensä pojilta, eikö heille ole aiemmin jo sanottu, ettei autoihin saa koskea. Pojat myönsivät hieman häpeissään, että olihan asiasta ollut puhetta. He olivat kuitenkin aidosti ylpeitä Corollan kylkeen tekemästään luomuksesta, eivätkä olleet ymmärtäneet toimineensa väärin. 

– He olivat mielissään, että olivat nyt tehneet ralliauton.

Kauneus on katsojan silmässä?

Myllylä sanoo ymmärtävänsä ajatuksen tuunauksen taustalla, vaikka lopputulos jättääkin hieman toivomisen varaa.

– Ei se ainakaan minusta näytä ihan siltä, että olisi Ouninpohjaa ajettu, mutta ehkäpä se lapsesta näyttää, hän toteaa.

Maanantaiaamuna Corollan jo valmiiksi hieman kyseenalainen ralliautovaikutelma oli kuitenkin kokonaan poissa. Vesisade oli vienyt mukanaan paitsi hiekat niin myös ne muutamat ylimääräiset hevosvoimat, joita käsittely oli epäilemättä tuonut – vain naarmut jäivät muistoksi.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2018.

Lue myös:

    Uusimmat