Älä jätä jälkikasvuasi valvomatta autokaupassakaan: 3-vuotias kaiversi taideteoksia uusien Audien kylkiin – liike vaati jättikorvauksia

Raisiolainen autoliike myy Lionel Messin omistamaa Audia 1:40
Raisiolaisella autoliikkeellä oli myynnissä Lionel Messin omistuksessa ollut Audi.

Mitä saadaan, kun päästetään taaperoikäinen lapsi pienen kiven kanssa Audi-kauppaan? Kiinassa sattuneen tapauksen perusteella kallis lasku.

3-vuotias tyttö aiheutti melkoista tuhoa kiinalaisessa Audi-liikkeessä. Hetkeksi valvomatta jäänyt lapsi oli nimittäin löytänyt pienen kiven ja tehnyt sen avulla taidetta uusien saksalaisautojen kylkiin.

Autokauppa vaati vanhemmilta alun perin reilun 28 000 dollarin eli noin 25 000 euron korvauksia.

Summa saattaa kuulostaa kohtuuttoman suurelta, mutta autoliikkeen mukaan osa autoista on maalattava uudelleen, mistä johtuen se ei saa myydä niitä enää uusina ja täydellä hinnalla.

Mikäli he myisivät uudelleenmaalatun auton asiakkaalle uuden hinnalla, voisivat he Kiinan lainsäädännön mukaan joutua pahimmassa tapauksessa korvaamaan asiakkaalle jopa kolme kertaa auton ostohintaa vastaavan summan.

Vaurioituneita Audeja oli kaikkiaan kymmenen.

Korvaukset pienenivät oikeudessa

Lapsen vanhemmat ja autoliike eivät päässeet asiassa sopuun, joten asiaa käsiteltiin oikeudessa. Ratkaisu kuitenkin löytyi, ja vanhemmat määrättiin maksamaan noin 10 000 dollarin korvaukset.

Vanhemmat olivat vedonneet lapsensa ikään ja siihen, ettei tämä voinut tietää aiheuttavansa kallista vahinkoa, mutta oikeuden mukaan se ei vapauta vanhempia korvausvastuusta.

Lue myös:

    Uusimmat