Isac Elliotin huima menestystarina – "Fanit kiipesivät hotellin seinillä"

Isac Elliot juhlistaa ensi sunnuntaina tasan kahden vuoden takaista ensimmäistä keikkaansa.

On kulunut tasan kaksi vuotta siitä, kun poptähti Isac Elliot, 14, veti uransa ensimmäisen oma keikan Helsingin Nosturissa.

– Muistan hyvin koko keikan. Esiinnyin siellä bändin kanssa. Oli tosi kivaa, vaikka ei siinä show'ssa tainnut tapahtua oikein mitään, Isac naurahtaa.

Ensi sunnuntaina on toisin. Silloin hän juhlistaa kaksivuotista uraansa samassa paikassa, Nosturissa.

– Aika paljon on muuttunut kahdessa vuodessa. Nyt meillä on kunnon show kasassa, biisejä on tullut lisää ja tietysti ääneni on muuttunut aika paljon. Mutta yhtä paljon jännittää edelleen kuin ensimmäiselläkin keikalla, Isac kertoo.

– Luulen, että paikalle tulee sekä uusia faneja että niitä, jotka olivat jo ensimmäisellä keikalla kaksi vuotta sitten.

Isac on julkaissut Facebookissaan videon kahden vuoden takaiselta keikalta:

Käynnissä ovat tällä hetkellä kevään viimeiset keikat Suomessa. Seuraavaksi suunnitelmissa on keikkailua Norjassa ja parin viikon päästä Isac lähtee sopimusneuvotteluihin Yhdysvaltoihin.

– Nämä ovat ne kohokohdat tällä hetkellä. Ja kohtahan tässä on jo kesä ja kesän keikat, eli tekemistä riittää, Isac iloitsee.

Isac Elliotin musiikkiura alkoi New Way Home -singlen julkaisulla helmikuussa 2013. Jo ensimmäinen kappale sai huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella, ja sittemmin Isacista on tullut hyvin suosittu muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Baltian maissa.

Viime marraskuussa julkaistua toista albumia Follow Me äänitettiin Helsingin lisäksi Tukholmassa, Lontoossa ja Los Angelesissa, ja sitä olivat tekemässä muun muassa maineikkaat tuottajat RedOne ja Rami Yacoub.

Isac tunnetaan myös hyvin aktiivisesta fanijoukostaan, joihin hän pitää paljon yhteyttä sosiaalisen median välityksellä.

– Minulla on ihania faneja, ja olen päässyt tekemään aika paljon erityisiä juttuja heidän kanssaan. He ovat aina aika hysteerisiä, kun tapaan heitä. Esimerkiksi Norjassa fanit olivat kerran kiivenneet hotellin ulkopuolella seinää pitkin. Mutta niin kauan kuin kenellekään ei satu mitään, se on vain kivaa, poppari kuvailee.

On selvää, että 14-vuotiaan koululaisen elämä on muuttunut huomattavasti kahdessa vuodessa. Keikkailu, harjoittelu ja studiotyöskentely vievät paljon aikaa, joten koulun ja musiikin ohella muita harrastuksia ei tällä hetkellä elämään mahdu.

– Musiikki ei kuitenkaan ole minulle työ, vaan enemmänkin vähän vaativampi harrastus, johon menee normaalia enemmän aikaa. Mutta tämä on se juttu, mitä haluan tehdä, ja kaikki on edelleen yhtä hauskaa kuin aina ennenkin, Isac selittää.

Vaikka artistinelämä vie välillä huikeisiin paikkoihin ja tilanteisiin, pitävät perhe ja kaverit jalat tukevasti maassa.

– Täällä, missä asun, en ole millään tavalla erityinen. Kaverini eivät välitä tästä musiikkijutusta ollenkaan.

Lue myös:

    Uusimmat