Isä telkesi perheen pikkulapsia vähintään kymmeniä kertoja jopa tunneiksi lukkojen taakse – lapsille tuhansien eurojen korvaukset

Mies telkesi perheen alle kouluikäisiä lapsia kymmeniä kertoja lukkojen taakse. Oikeus tuomitsi hänet vapaudenriistosta.

Etelä-Savon käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin, mutta antoi asiasta julkisen selosteen.

Selosteen mukaan vuonna 1995 syntynyt mies lukitsi hänen ja puolisonsa perheen pieniä lapsia vähintään kymmeniä kertoja vessaan ja makuuhuoneeseen. 

Telkeäminen jatkui 2,5 vuoden ajan vuosien 2018–2020 aikana. Lapset olivat syntyneet 2015, 2016 ja 2017 eli tekojen aikaan noin 1–6-vuotiaita.

Lasten telkeäminen kesti jokaisella kerralla puolesta tunnista useisiin tunteihin.

Äitien tabuista tunteista vaietaan, vaikka apua on saatavilla 3:10
Näin äitien vihantunteet kiehuvat yli.

Korvauksia lapsille

Oikeus kuuli rikosasian käsittelyssä miestä itseään, yhtä lapsista ja todistajaa. Käräjäoikeus katsoi, että henkilötodistelu ja kirjalliset todisteet tukivat niin vahvasti syyttäjän vaatimusta, ettei syytetyn syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi, että mies syyllistyi vapaudenriistoon. Hän riisti lapsilta liikkumisvapauden ja eristi heidät ympäristöstään.

Oikeus tuomitsi miehen 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies joutuu maksamaan teosta aiheutuneista sopeutumishäiriöistä ja kärsimyksestä kahdelle lapselle 8 500 euroa ja yhdelle 7 500 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat