Isä pahoinpiteli 14-vuotiaita tyttäriään Espoossa – löi myös lapsilleen jutellutta nuorukaista: "Toisti samaa kysymystä ja löi jokaisen jälkeen"

44-vuotias mies tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa kahden tyttärensä ja nuoren miehen pahoinpitelyistä sakkorangaistukseen. Teot tapahtuivat elokuussa 2019 Espoossa.

Isä suuttui, koska 17-vuotias nuori mies oli jutellut hänen kahdelle tekoaikaan 14-vuotiaalle tyttärelleen. Mies pahoinpiteli nuorta miestä lyömällä tätä avokämmenellä poskelle bussipysäkillä. Uhrin mukaan lyönti oli kova ja aiheutti voimakasta kipua päivien ajan.

Kahta tytärtään isä pahoinpiteli tämän jälkeen perheen kotona.

Mies oli humalassa

Molempia tyttöjä kuultiin esitutkinnassa videolle. He kertoivat, että isä oli pahoinpidellyt heitä sen jälkeen, kun hän oli ensin lyönyt 17-vuotiasta nuorukaista bussipysäkillä. Pahoinpitelyjen aikaan isä oli humalassa.

– Isä toisti samaa kysymystä moneen kertaan ja löi jokaisen jälkeen avokämmenellä poskeen. Isä löi siskoa enemmän, toinen tytöistä kertoi oikeudelle.

Tytön mukaan isä löi häntä kahdesta neljään kertaa. Lyönnit sattuivat. Tytön sisko oli paniikissa ja hätääntynyt sekä itkuinen. Tytöt soittivat yhdessä isosiskolleen saadakseen apua.

Kumpikin 14-vuotiaista tytöistä näki myös, kun isä löi siskoa.

Kiisti lyöntien olleen kovia

Mies tunnusti lyöneensä nuorta miestä ja tyttäriään, mutta hän kiisti lyöntien olleen kovia. Miehen mukaan kyse oli vain lievistä pahoinpitelyistä.

Isä kertoi oikeudelle olleensa huolissaan siitä, että vanhempi mies liikkui hänen alaikäisten tyttöjensä seurassa.

Isän mukaan hän löi tyttäriään enintään 2-3 kertaa ja kyse oli kurinpidosta. Isä ei omien sanojensa mukaan tarkoittanut mitään pahaa. Hän totesi puolustuksekseen myös sen, että kyse oli normaalista reaktiosta, johon perheen äitikään ei puuttunut eivätkä poliisit vieneet häntä putkaan tekojen vuoksi.

Oikeuden mukaan teoissa täyttyi pahoinpitelyjen tunnusmerkistö eikä kyse ollut vähäisestä teosta. Lyöntejä oli useita ja ne olivat niin voimakkaita, että ne aiheuttivat kipua uhreille.

"Kuritusväkivalta on kielletty Suomessa"

Oikeus totesi, että syytetty on uhrien isä ja lasten tulisi voida luottaa omaan vanhempaansa. Lisäksi teot tapahtuivat lasten omassa kodissa, jossa jokaisen pitäisi voida tuntea olevansa turvassa.

Käräjäoikeus huomautti tuomiossaan, että kaikenlainen kuritusväkivalta on kielletty Suomessa.

Mies tuomittiin maksamaan 60 päiväsakkoa, mikä tekee hänen tuloillaan yhteensä 360 euroa. Lisäksi mies määrättiin maksamaan nuorelle miehelle ja kummallekin tyttärelleen kullekin 200 euroa korvauksia kivusta ja särystä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Aiemmin mies on tuomittu erinäisistä talousrikoksista yhden vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja yhdyskuntapalveluun.

Lue myös:

    Uusimmat