Isä Mitron ehdokkuussotku paisuu

Isä Mitro. Kuva: MTV3

SDP:n sitoutumattoman EU-vaaliehdokkaan Isä Mitron eli Mitro Revon ehdokkuudesta on kehittymässä entistä pahempi sotku.

Piispainkokouksen oli tarkoitus kuulla Mitro Repoa huomenna hänen eurovaaliehdokkuudestaan, jota ortodoksisen kirkon johto on pitänyt ongelmallisena.

Mitro Repo ei kuitenkaan aio osallistua kuulemiseen, koska siitä ei hänen mukaansa ilmoitettu hänelle ajoissa.

- Ortodoksinen piispainkokous ei ole ollut minuun missään yhteydessä koskien EU-vaaliehdokkuuttani, sanoo Repo.

Revon mukaan hän oli ainoastaan sopinut kahdenkeskisen tapaamisen metropoliitta Ambrosiuksen kanssa perjantaiaamupäiväksi. Hän sanoo kuullensa vasta virka-ajan jälkeen, että kyseessä olisikin virallinen piispainkokouksen kuuleminen. Siihen hän ei siis aio huomenna osallistua.

- Olen valmis hallintolain tarkoittamaan kuulemiseen, jos siitä asianmukaisesti erikseen sovitaan ja minulle ja avustajalleni varataan riittävästi aikaa valmistautua siihen.

"Kyse on vakavista seuraamuksista"

Arkkipiispa Leon teologinen sihteeri Jyrki Härkönen yllättyi kuullessaan, ettei Repo aio saapua piispainkokouksen kuultavaksi.

- On varsin surullista, jos Repo ei saavu paikalle. Mikäli hän ei tule, on kyse vakavista seuraamuksista.

Härkönen ei kuitenkaan suostu ottamaan kantaa, onko seuraksena pappisviran menetys. Ortodoksisen kirkon säännöt ovat kuitenkin tiukat.

- Jos kuultavaksi on kutsuttu, paikalle on tultava ja sillä selvä.

- Piispainkokous on ollut Repoa kohtaa äärimmäisen armelias. Hänen edesottamuksensa olisivat kyllä antaneet mahdollisuuden radikaaleihin ratkaisuihin, muotoilee Härkönen.

Myöskään Mitro Repo ei ota kantaa mahdolliseen pappisviran menetykseen.

- En nyt tiedä miten mennään eteenpäin. Luulen, että tässä on niin monta väärinkäsitystä ja väärinymmärrystä. Minua on kyllä nyt ehdottomasti kuultava ja minulle pitää varata siihen aikaa riittävästi, sanoo Repo.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Mitro Revon puhelinhaastattelu (Kymmenen uutiset 7.5.2009)

Lue myös:

    Uusimmat