IS: Vantaalaismiehen auto katosi taloyhtiön parkkipaikalta lomamatkan aikana – kaupunki huutokauppasi 640 eurolla

Alta pois! Lakaisukoneet tulevat 6:56
"Ai, ai, ai! Mersu lähtee vähän killissä!" Väärinpysäköityjä autoja hinattiin Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä keväällä 2018.

Liikennekäytöstä poistetun auton säilyttämisestä taloyhtiön parkkipaikalla syntyi lihava riita Vantaalla, kertoo Ilta-Sanomat.

Vantaalaismies lähti ulkomaille kesällä 2017 ja palasi Suomeen vasta syksyllä. Lomamatkan aikana hänen katsastamaton autonsa oli siirretty pois taloyhtiön parkkipaikalta. Kun omistajaa ei kolmeen kuukauteen kuulunut sitä noutamaan, auto huutokaupattiin.

Taloyhtiön hallitus oli yrittänyt saada omistajaa siirtämään autonsa pois parkkipaikalta jo aiemmin. Kun pyynnöt kaikuivat kuuroille korville, oli kaupunkia käsketty hakemaan auto pois.

Auton omistajan palattua Suomeen, epäili hän autoa varastetuksi ja teki rikosilmoituksen. Isännöintiyhtiön mukaan omistaja oli saanut tiedon auton sijainnista, mutta tämä oli kieltäytynyt noutamasta omaisuuttaan kaupungin varastosta.

Sinnikästä taistelua

Kun auto lopulta huutokaupattiin kolme kuukautta miehen paluun jälkeen 640 eurolla, alkoi tämä Ilta-Sanomien mukaan vaatia isännöintiyhtiöltä 16 000 euron korvauksia.

Käräjäoikeuden mukaan auto oli poistettu liikennekäytöstä, joten sitä ei olisi saanut säilyttää taloyhtiön parkkipaikalla. Mies ei ollut solminut taloyhtiön kanssa sopimusta parkkipaikan käyttämisestä, vaan oli oma-aloitteisesti maksanut siitä vuokraa taloyhtiölle.

Isännöintiyhtiö huomautti, että päätöksen auton siirtämisestä teki taloyhtiön hallitus, kun taas päätös auton myynnistä oli kaupungin. Käräjäoikeuskaan ei löytänyt isännöintiyhtiön toiminnasta Ilta-Sanomien mukaan huomautettavaa, joten yhtiön 3 000 euron oikeudenkäyntikulut jäivät auton omistajan maksettaviksi.

Hovioikeus ei antanut tapaukselle jatkokäsittelylupaa, mutta ratkaisuun on mahdollista hakea muutosta korkeimmasta oikeudesta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat