Kai piipahti kirjastossa Vantaalla – unohtuneesta parkkikiekosta kahdet sakot 8 minuutissa

Puolen tunnin vierailu kirjastossa Tikkurilassa toi vihtiläismiehelle kahdet parkkisakot samasta rikkeestä.

Vihtiläinen Kai Tikkunen vieraili Vantaan kaupunginkirjastossa Tikkurilassa viime perjantaina. Alueella pysäköimiseen vaaditaan parkkikiekko, jonka kerran kuussa kyseisessä kirjastossa asioiva Tikkunen kuitenkin tällä kertaa unohti.

Palattuaan autolleen puolta tuntia myöhemmin, odotti tuulilasissa parkkisakko. Lähempi tarkastelu osoitti, että Vantaan kaupungin antaman pysäköintivirhemaksun alla oli toinen saman tahon jättämä pikavoitto, joka oli annettu vain kahdeksaa minuuttia aiemmin toisen tarkastajan toimesta.

Tikkunen oli yhteydessä Vantaan kaupungin pysäköinninvalvontaan, josta myönnettiin heti, että tapauksessa on käynyt virhe. Tikkusta kuitenkin ohjeistettiin tekemään asiasta kirjallinen valitus, eikä sakkoa voitu puhelun perusteella mitätöidä. Valitusten käsittelyaika on kaksi kuukautta, mutta saadut virhemaksut on joka tapauksessa maksettava 30 vuorokauden kuluessa.

– Periaatteessa lainaan rahaa Vantaan kaupungille, ja he palauttavat sen, mikäli katsovat aiheelliseksi, Tikkunen kertoo.

Vaikka Tikkunen myöntääkin, että virhe oli hänen omansa, ei hän sulata sitä, että hän joutuu maksamaan sakon kaksinkertaisena. Hän muistuttaa, että monille, esimerkiksi työttömille, tällaiset ylimääräiset maksut voivat olla kovakin isku, vaikka rahan sitten joskus saisikin takaisin.

Inhimillinen virhe

Pysäköinninvalvonnasta annetussa laissa kerrotaan, että tällaisia "tuplasakkoja" ei voi näin lyhyen ajan sisään antaa.

3 § Pysäköintivirhemaksu: Jatkuvasta pysäköintivirheestä saadaan määrätä enintään kolme pysäköintivirhemaksua. Uutta pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä ennen kuin on kulunut vuorokausi edellisen maksun määräämisestä.

Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnasta kerrottiin MTV:lle, että Tikkusen tapaus on ollut heillä selvityksessä. Tarkastaja oli ilmeisesti katsonut päivämäärän väärin ja luullut, että ensimmäinen lappu oli annettu vuorokautta aiemmin.

Palveluesimies Katja Närhen mukaan Vantaan kaupungin pysäköinninvalvontaan kaikki reklamaatiot on tehtävä kirjallisesti, jotta tapauksista jää asianmukaiset dokumentit. Närhi kertoo, että Tikkuseen on oltu yhteydessä ja asia käsitellään pikaisesti.

***

0:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja