Mainos

IS: Nuorisotyöntekijät joukkoahdistelusta – talvi hillitsi, saa nähdä miten käy kesällä

Nuorisotyöntekijät kommentoivat Ilta-Sanomille poliisin kertomia joukkoahdisteluja Helsingissä.

Myös nuorisotyöntekijät kertovat lähentymisyritysten lisääntyneen ja näkyneen Helsingin katukuvassa. Lehden mukaan Aseman Lapset -järjestön työntekijät ovat olleet ahdisteluista yhteydessä poliisiin syksystä lähtien. Tämän jälkeen poliisi on alkanut työntekijöiden mukaan näkyä enemmän Kansalaistorilla.

Työntekijöiden mukaan lähentymisyritykset alkoivat lisääntyä turvapaikanhakijoiden määrän kasvaessa. Kohteena ovat heidän mukaansa olleet alaikäiset tytöt ja nuoret aikuiset naiset.

Aseman Lapset ry:n hankepäällikön Heikki Turkan mukaan syksyllä liikkeellä oli isompia 30-50 hengen miesryhmiä, joita ei kuitenkaan ole enää viime aikoina näkynyt.

– Luulen, että kun kylmät tulivat, toiminta siirtyi niin sanotusti puolijulkisiin tiloihin. Siellä on aikuisia paikalla. Saa nähdä, millaiseksi tämä ilmiö muodostuu talven jälkeen, hän kommentoi Ilta-Sanomille.

Viime aikoina on Turkan mukaan sattunut vain yksittäisiä lähestymisyrityksiä, lähinnä viheltelyä ja keskustelua. Hänen mukaansa nuorisotyöntekijät eivät ole havainneet mitään rikosnimikkeen alle sopivaa, mutta ilmiö on silti huolestuttanut ja työntekijöille on käynyt selväksi, että paikalla on oltava turvallisia aikuisia.

Turkka huomauttaa, että ahdistelijoiden joukossa on myös kantasuomalaisia aikuisia, ja toisaalta myös tytöt itse ovat etsiytyneet uusien tulijoiden seuraan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.