Mainos

Poliisi uudenvuoden epäilyistä: Useampia alaikäisiä häiritty

2:27

Poliisipäällikkö Lasse Aapio Helsingin poliisista kommentoi Helsingissä uudenvuoden vieton yhteydessä raportoituja häirintätapauksia.

Poliisi on joutunut uuden tilanteen eteen, kun epäillyt ahdistelutapaukset ovatkin yksittäisten ihmisten sijaan suurempien ryhmien tekemiä.

– Suomessa on tapahtunut julkisella paikalla ahdisteluja ja lähentelyjä, mutta tavallisesti on ollut kyse yksittäisistä henkilöistä, jotka kohdistavat rikoksen yksittäiseen henkilöön. Nyt on kyse siitä, että on ryhmiä tai ryhmä, joka kohdistaa rikoksen useampaan henkilöön, toteaa Aapio MTV Uutisille.

Poliisi kertoo pyrkivänsä rikostutkinnan keinoin kuulemaan henkilöitä, jotka ovat olleet valvomassa järjestystä paikalla. Poliisi myös toivoo löytävänsä tapauksista kertovia asianomistajia.

– Meillä on tällä hetkellä käsitys, että alaikäisiä asianomistajia on ollut useampia kuin yksittäisiä tapauksia, toteaa Aapio.

Aapio ei kommentoi tekojen luonnetta tarkasti.

– Kyse on siitä, että millä tavoin loukataan ihmisen itsemääräämisoikeutta ja fyysistä koskemattomuutta.

Poliisin haasteena on, että kaikki uhrit eivät halua ilmoittaa ahdistelusta poliisille. Poliisi pyrkii kuitenkin löytämään käsityksen siitä, että mitä on tapahtunut ja miten jatkossa toimitaan. Lievästäkin häirinnästä on hyvä ilmoittaa.

– Toivon, että poliisille ilmoitetaan ja tuodaan asiansa ja murheensa esille, vaikka rikostutkinnassa ei vaatisikaan rangaistusta. Nyt on hyvä, että tulee erilaisia tilanteita ja asioita esille.

Aapio toteaa, että jatkossa on mietittävä etenkin sellaisia julkisia tilaisuuksia, missä on ilmainen sisääntulo ja joihin osallistuu paljon nuoria naisia.

Aapio kertoo poliisin keskustelleen asiasta mm. vastaanottokeskusten vetäjien kanssa.

– Vanhempienkin kannattaa keskustella nuorten tyttöjen käyttäytymisen osalta ja päihteiden käytöstä yleisellä paikalla, sanoo Aapio.

Aapio toteaa poliisin olevan huolissaan siitä, miten häirintätapaukset mahdollisesti jatkuvat kesän tullessa. Hän kuitenkin huomauttaa, että Helsingissä on turvallista liikkua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.