IS: Näyttelijät Markku Huhtamo ja Juhani Laitala joutuivat molemmat sairaalaan koronaviruksen vuoksi – Huhtamon puoliso kuoli tautiin ambulanssimatkalla

Kaverukset kertovat sairastumisestaan Ilta-Sanomien haastattelussa. 

Näyttelijäystävykset Markku Huhtamo,74 ja Juhani Laitala,68,  kertovat Ilta-Sanomien lauantaina julkaistussa haastattelussa sairastaneensa molemmat koronan sekä olleensa yhtäaikaa hoidossa sairaalassa. 

Huhtamon tila oli ollut kriittisempi, mutta on nyt ystävänsä tavoin hyvissä voimissa. Hän toivookin, että sairaudesta avoimesti puhuminen herättäisi ihmisiä. 

Huhtamolla nousi kuume maaliskuussa, jonka myötä hän joutui sairaalaan, jossa hänet laitettiin tehohoitoon. Hän joutui olemaan myös hengityskoneessa. 

 Sairaalassa Huhtamo oli kuukauden, josta 19 päivää häntä pidettiin teho-osastolla. Hän kertoo haastattelussa, kuinka ei muista ajasta oikein mitään. Hän ei myöskään tiennyt sitä, että hänen elämänsä tulisi muuttumaan tuona aikana.

Hänen puolisonsa Sirpa oli sairastunut myös itse tautiin ja maaliskuun viimeisenä päivänä hän menehtyi ambulanssiin. 

– Sirpalla oli perussairauksia, ehkä siksi hän menehtyi niin nopeasti. Sain tietää puolisoni kuolemasta vasta viikkoa myöhemmin, Huhtamo kertoo Ilta-Sanomille.

Laitala oli sairaalassa kolme viikkoa. 

LÄHDE: Ilta-Sanomat


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja