IS: Miljardöörilistalle noussut suomalainen ei aio muuttaa maasta: "Verot kaikkien velvollisuus"

Heikki Kyöstilä nousi alun perin autotalliin perustetun yrityksensä avulla Forbesin miljardöörilistalle. Verojen maksamisesta hänellä on selkeä mielipide. 

Kyöstilä nousi listalla sijalle 612 perustamansa yrityksen Planmecan siivittämänä. Se valmistaa hammashoitolaitteita ja menestys on Ilta-Sanomien haastatteleman Kyöstilän mukaan pitkäjänteisen työn tulos. 

Suomesta Portugaliin muuttaneet rikkaat veropakolaiset ovat nousseet viime aikoina toistuvasti otsikoihin. Portugalissa suomalaisten eläkkeitä ei veroteta. 

Portugaliin on muuttanut muun muassa Kim Gran, joka on Nokian renkaiden entinen toimitusjohtaja. Yhtiön on väitetty harjoittaneen testimanipulaatiota Granin aikakaudella. 

Kyöstilä sanoo, että hän ei aio pakata tavaroitaan ja muuttaa etelän auringon alle. Miehen mukaan verojen maksaminen on kaikkien velvollisuus. 

– Oma osansa veroista on helppo maksaa. Yhteiskunta tarvitsee pyöriäkseen meidän kaikkien panoksen. En varmasti muuta maasta. Olen nähnyt monta maata, miksi luopuisin Suomesta, Kyöstilä kysyy Ilta-Sanomissa. 

Nuoria yrittäjiä hän neuvoo olemaan kärsivällisiä. 

– Tärkeintä on, että on pitkäjänteinen, eikä yön yli odota ihmeitä. Tulokset tulevat ajan kanssa. 

Veroparatiiseja käsiteltiin myös Kymmenen uutisissa tammikuussa 2014. Katso video:


Lue myös:

    Uusimmat