Kim Väisänen tienasi yli 15 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja puolustaa verotietojen julkistamista: "Suomalaiset eivät ole yhtään sen kateellisempaa kansaa kuin muutkaan"

Sijoittaja Kim Väisänen veropäivästä: Suomalaiset eivät ole kateellista kansaa 2:16

TV:stä tutun sijoittajan Kim Väisäsen mielestä verotietojen julkisuus kuuluu avoimeen, pohjoismaiseen yhteiskuntaan.

Leijonan luola -ohjelmasta tutulla Kim Väisäsellä on selkeä mielipide verotietojen julkisuudesta: ne kuuluvat avoimeen, pohjoismaiseen yhteiskuntaan.

Video: Sijoittaja Kim Väisänen muistuttaa, että eniten tienaavien joukkoon nousevien korvaus voi olla pieni suhteessa tehtyyn elämäntyöhön.

Väisänen sanoo heti perään, ettei puheille "kateuspäivästä" ole katetta.

– Suomalaiset eivät ole yhtään sen kateellisempaa kansaa kuin mitkään muutkaan. Jos tutustuu kateudesta tehtyihin tutkimuksiin, esimerkiksi australialaiset ja hollantilaiset ovat sitä mieltä, että heillä ollaan kateellisempia kuin missään muualla maapallolla.

Kerran listoille päätyjien kertakorvaus pitää suhteuttaa uraan

Veropäivän listauksista Väisänen huomauttaa, että listoille päätyvillä "tähdenlennoilla" saattaa olla taustalla myös surullinen tarina. Nämä yrittäjät saattavat nousta eniten tienaavien listalle kerran elämässään esimerkiksi silloin, kun luopuu yrityksestään vaikkapa jatkajan puutteesta.

Väisäsen mukaan silloin yrityksen myynnistä tuleva kertakorvaus voi olla elämäntyöstä pieni palkka, vaikka rahantahkoajien listalla pääseekin.

– Kannattaa pitää mielessä se, että yrittäjä, joka luopuu yrityksestään, luopuu siitä arvonlisästä ja siitä elämäntyöstä, mitä hän on saattanut tehdä 20, 30, 40 vuotta. Voi olla, että tämä yrittäjä on yrittäjäuransa elänyt suomalaisten keskipalkkaa pienemmällä palkalla.

Kim Väisänen nousi julkisuuteen vuonna 2014. Tuolloin Väisänen ja hänen kaksi yhtiökumppaniaan myivät Iso-Britanniaan tiedonhävitysyhtiö Blanccon. Kaupan arvo oli 60 miljoonaa euroa. Väisänen oli sinä vuonna Suomen kuudenneksi suurituloisin reilun 15 miljoonan euron pääomatuloilla. 

Ketkä tienasivat eniten? Kenen tulot romahtivat? Kuka sai megamätkyt? Seuraa suurta veropäivää torstaina aamusta alkaen MTVuutiset-verkkosivulla. Veroja käsittelevä suora erikoislähetys alkaa kello 7.45.

Lue myös:

    Uusimmat