Mainos

Kuka on Heikki Kyöstilä? Pääomatulojen kolmonen on ilmailualasta kiinnostunut mies, jonka jopa talouslehti Forbes on nostanut listalleen

LIVE
MTV Uutiset Liven veroaamu kertoo veroista kaiken, mitä sinun pitää tietää – kiinnostavimmat listat, yllättävimmät nimet

Suomen kovimmat tulot tienasi vuonna 2018 peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen. Toisena listalla on yhtiön luova johtaja Mikko Kodisoja, eli tutut nimet kärjessä. 

Näistä kahdesta miehestä on kirjoitettu vuosi toisensa jälkeen, mutta kolmantena on tuntemattomampi nimi. 

Kolmanneksi kovimmat tulot olivat teollisuusneuvos Heikki Kyöstilällä, 47,4 miljoonaa euroa. Kyöstilä on perustanut muun muassa hammaslääketieteen alalla toimivan Planmecan.

Kyöstilä ei ole juurikaan median valokeilassa paistatellut, vaikka nimenä hän onkin ollut talouselämään liittyvissä listauksissa vuosikausien ajan.

Listalla jo 90-luvun lopusta lähtien

Viime vuonna arvostettu talouslehti Forbes Heikki Kyöstilän olevan maailman 1103:nneksi rikkain ihminen. Forbesin mukaan Kyöstilän omaisuus on 2,8 miljardia dollaria. 

Kyöstilä on kuulunut Suomen 40:n suurituloisimman listaan ainakin 1990-luvun lopusta lähtien, ja hän on ollut viime vuodet Suomen suurimpia tuloveron maksajia.

Aamulehti kirjoitti Kyöstilästä vuonna 2016 artikkelin, jossa käytiin läpi miehen matkaa varakkaiden suomalaisten joukkoon. 

Lehden mukaan Kyöstilän perustamalle Planmecalle on ollut aina tärkeää panostaa suomalaiseen työhön ja teollisen tuotannon jatkuvuuteen Suomessa.

Planmeca on yksi maailman suurin korkean teknologian hammashoitolaitteita valmistava yritys. 

Yksi työntekijä muiden joukossa

Kesäkuussa Kyöstilä antoi haastattelun Kauppapolitiikka-lehdelle, jossa hän avasi itse tarkemmin matkaansa yrityksensä huipulle. Haastattelussa hän kuitenkin korostaa olevansa yksi työntekijä muiden joukossa.

Planmecan omistajuus tekee hänestä hyvin varakkaan, mutta silti yli seitsemänkymppisenä hän tekee pitkää päivää.

– Tärkeintä on, että talolla menee hyvin. Siitä se oma mielihyväkin tulee, hän kertoo haastattelussa.

Kyöstilä pystyy varakkuutensa ansiosta yhdistämään myös työn ja harrastuksen. Ilmailualasta kiinnostunut Kyöstilä hankki elokuussa omistukseensa lentokoulu Salpauslennon sekä lentoyhtiö Scanwingsin.

Asiasta kertoi Kauppalehti. Ilmailualasta kiinnostunut Kyöstilä on aiemmin ollut mm. Finnairin suuromistaja ja nimitystoimikunnan jäsen.

Kyöstilä kommentoi Kauppalehdelle, toivovansa yhtiöiden toiminnan jatkuvan entistä parempana, mutta jatkoa myös Malmin lentotoiminnalle.

Lue myös: 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja