Mainos

IS: Lihapullien vuoksi raa’asti murhanneelle elinkautinen – uhrissa 125 teräaseviiltoa

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1966 syntyneen miehen murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Tuomittu valitti tuomiostaan hoviin, sillä hän piti tekoaan itsepuolustuksena. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut vankeustuomiota, mutta korotti murhaajan maksettavaksi määrättyjä korvauksia. Tuomittu vaati tuomion määräaikaistamista, koska hän näki tekonsa itsepuolustuksena.

Murha tapahtui kaksi vuotta sitten, kun miehet olivat ravintolaillan päätteeksi siirtyneet tuomitun asunnolle. Miehille oli tullut Ilta-Sanomien mukaan riitaa lihapullista, jonka seurauksena isäntä otti vieraaltaan ruokailuveitsen pois tämän uhittelevan käytöksen vuoksi.

Uhrista löytyi 125 viiltoa ja pistoa, jotka oli tehty muun muassa veitsellä, haarukalla, saksilla ja ruuvitaltalla.

Surmaajasta ei löytynyt mitään kamppailun merkkejä. Hän tunnusti tappaneensa vuonna 1959 syntyneen uhrinsa erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, mutta omasta mielestään hän käytti väkivaltaa vain sen verran, kuin itsepuolustukseksi oli tarpeen.

Hovioikeus ei katsonut surmaajan toimineen hätävarjelutilanteessa. Se piti tekoa törkeänä murhana ja tuomitsi vuonna 1966 syntyneen miehen elinkautiseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrin läheisille korvauksia yhteensä 28 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.