Mies tuomittiin elinkautiseen naisen raa'asta murhasta Lahdessa: Ilmoitti hätäkeskukseen uhrin "puuttuvasta korvasta"

Mies soitti aamuyöllä hätäkeskukseen ja kertoi, että ihmiseltä puuttuu korva.

Naisen raa'asti surmannut mies on tuomittu elinkautiseen vankeuteen murhasta. Veriteko tapahtui Lahdessa toukokuun lopulla. Oikeudessa kuullun todistajan mukaan mies oli jo aiemmin uhannut naista väkivallalla.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että nainen oli tullut miehen asunnolle. Viimeistään seuraavan vuorokauden puolella mies ryhtyi pahoinpitelemään häntä. Väkivalta jatkui pitkään useissa jaksoissa.

Juha Olavi Kohonen, 33, pahoinpiteli naista sekä teräaseella että lyömällä noin kahden vuorokauden aikana. Naisen ruumiista löydettiin 150–170 teräaseella tehtyä vammaa. Lisäksi hänen korvansa oli leikattu irti.

Väkivallan päätteeksi mies soitti aamuyöllä hätäkeskukseen ja kertoi, että ihmiseltä puuttuu korva. Puhelun taustalta ei kuulu muita ääniä, todetaan tuomiossa.

Veriteon motiivina on mahdollisesti ollut mustasukkaisuus. Tuomittu kertoi olleensa tietoinen siitä, että amfetamiinin käyttö on aiheuttanut hänelle aikaisemminkin epäluuloisuutta ja lisännyt impulsiivista käyttäytymistä.

–  Teko on tehty paikassa, joka ainakin ennen tapahtumia on ollut (surmatun naisen) ja Kohosen yhteinen koti. Lisäksi Kohonen on ollut ainakin juuri ennen tekoa (naisen) puoliso, toteaa käräjäoikeus tuomiossa.

Tuomittu kiisti, että tarkoitus oli tappaa

Kohonen kiisti oikeudessa syyllistyneensä murhaan ja sanoi, että hänen tarkoituksensa ei ollut tappaa naista. Hän katsoi syyllistyneensä pahoinpitelyyn, törkeään pahoinpitelyyn sekä törkeään kuolemantuottamukseen.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu syyllistyi murhan lisäksi myös törkeään huumausainerikokseen. Hänen hallussaan on ollut lähes 850 grammaa marihuanaa ja kaksi grammaa amfetamiinia. Lisäksi miehen asunnosta löydettiin noin 50 kannabiskasvia.

Oikeus määräsi Kohosen maksamaan naisen läheisille yhteensä yli 20  000 euron korvaukset kärsimyksestä ja hautajaiskuluista.

Käräjäoikeus langetti tuomion suullisen käsittelyn päätteeksi lokakuussa. Kirjallinen tuomio valmistui maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat