Mies kuristi äitinsä ja lähti tarkastamaan veikkauspelinsä – yksi seikka teki tuomiosta tavallista pidemmän

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi äitinsä hengiltä Imatralla kuristaneen miehen alentuneesti syyntakeisena tehdystä taposta 8 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen.

MTV ei paljasta vuonna 1996 syntyneen miehen nimeä, sillä hänet on tuomittu alentuneesti syyntakeisena. Lisäksi tapon uhri oli hänen lähiomaisensa.

Rikos tapahtui Imatralla huhtikuun lopulla vuonna 2023. Käräjäoikeus taas antoi tuomionsa tiistaina.

Oikeus käytti rangaistusta mitatessaan koventamisperustetta, mikä pidensi tuomiota noin vuodella. Mies oli aiemmin tuomittu jo kolmesta äitiinsä kohdistuneesta pahoinpitelystä. Yhdessä niistä vastaaja oli muun muassa kuristanut äitiään painamalla tätä kyynärvarrella kaulalta.

– Tämä uhrin kuolemaan johtanut teko ei siten ole ollut satunnainen yksittäistapaus vaan pikemminkin jatkumoa aiemmille väkivallanteoille.

– Käräjäoikeus katsoo vastaajan aiempien rikosten ja nyt syyksiluetun teon osoittavan vastaajassa huomattavan syvää ja selvää piittaamattomuutta oman äitinsä henkeä, terveyttä ja henkilökohtaista koskemattomuutta kohtaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kylmäävä käytös herätti epäilykset

Oikeus katsoi jo välituomiossaan, että mies aiheutti äitinsä kuoleman. Mies myönsi syyllistyneensä tappoon.

Kuitenkin muun muassa miehen rauhallinen käytös teon jälkeen viittasi oikeuden mukaan siihen, että hänen mielentilansa on syytä selvittää.

Oikeuden mukaan mies poistui teon jälkeen asunnosta, kävi kioskilla tarkistamassa veikkauskupongin ja meni sitten isälleen tunnustamaan teon ja soittamaan hätäkeskukseen.

Niuvanniemen sairaalassa tehdystä mielentilatutkimuksesta kävi tuomion mukaan ilmi, että mies oli äitinsä tappaessaan alentuneesti syyntakainen, mutta ei kuitenkaan tahdosta riippumattoman psykiatrisen hoidon tarpeessa.

Lue myös:

    Uusimmat