IS: Kuusamon Suurpetokeskus vaatii eläintarhalupaansa takaisin – vastustaa myös päätöstä eläinten kohtalosta

MTV Oulussa – Näin aluehallintovirasto perustelee päätöstä Suurpetokeskuksen toimiluvan viemisestä 7:45
Katso myös: Näin aluehallintovirasto perustelee päätöstä Suurpetokeskuksen toimiluvan viemisestä

Oikeudesta on vahvistettu Ilta-Sanomille, että Kuusamon Suurpetokeskus valitti aluehallinnon päätöksestä peruttaa keskuksen eläintarhalupa. Eläintarha vastustaa myös päätöstä siitä, että eläimet tulee joko lopettaa tai siirtää toisiin eläintarhoihin.

Suurpetokeskuksen mukaan aluehallintovirasto on esittänyt ainoastaan oletuksia eläinten kärsimyksestä ja tulkitsee eläinsuojelulakia virheellisesti, IS kertoo.

Läänineläinlääkäri Laura Karvonen kertoi aiemmin MTV Uutisille, että moni eläimistä kärsii tälläkin hetkellä osin hoitamattomista vaivoista.

– Siellä on useilla eläimillä hammasongelmia, etenkin murtumia löytyy suurelta osalta eläimiä, hän kertoi.

Suurpetokeskus ei korjannut toimintaansa määräyksistä huolimatta

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti eläintarhaluvan peruuttamisesta 26. syyskuuta. 

MTV:n selviitti toukokuussa, että Kuusamon Suurpetokeskus on useasti laiminlyönyt eläinsuojelulain velvoitteita ja sen eläimistä on tehty eläinsuojeluilmoituksia. 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoo, että eläintarhaluvan peruuttamisen syynä ovat pääasiassa eläinten hyvinvointiin ja lajien suojeluun liittyvään tietojen vaihtoon liittyvät asiat.

Aluehallintoviraston mukaan Suurpetokeskus ei ole ohjeista, määräyksistä ja määräajoista huolimatta saanut kaikilta osin korjattua toimintaansa lakien ja lupaehtojen mukaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat