IS: Kikan tytär Sanni Sirén oli vasta 9-vuotias, kun löysi äitinsä kuolleena sängystä: "Siinä vaiheessa tuli pakokauhu, että mitä teen nyt"

2:40
Tältä Kikan ikoninen Sukkula Venukseen -kappale kuulosti Syksyn sävelessä vuonna 1990.

Edesmenneen laulajan tytär kertoo kohtalokkaasta lauantaiaamusta, jolloin hänen äitinsä nukkui pois.

Kikka Sirén, taiteilijanimeltään Kikka, oli 90-luvulla yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Artistin uran lisäksi Kikan henkilökohtainen elämä on noussut radikaalisti esille, vielä tänäkin päivänä

Vuonna 2005 sydäninfarktiin menehtyneen ikonisen laulajan tytär Sanni Sirén astuu nyt ensimmäistä kertaa julkisuuteen Ilta-Sanomien  haastattelussa, jossa hän kertoo oman tarinansa. 

Kohtalokas aamu

Artikkelissa kerrotaan, kuinka hän on ollut tietoisesti pois julkisuudesta, ensin vanhempien tahdosta, myöhemmin omasta tahdostaan. 

Sirénin isä ja Kikka löysivät toisensa 1980-luvun lopussa, vuonna 1996 Sanni syntyi. Kikka piti yksityiselämänsä visusti piilossa.

– Kotona hän oli kotiäiti ja muualla se laulaja-Kikka. Koti oli turvapaikka, jossa sai olla rauhassa, Sirén kertoo Ilta-Sanomien  haastattelussa. 

Sirén joutui kohtaamaan äitinsä menetyksen hyvin rankasti. Hän oli yhdeksänvuotias, ja hänen vanhempansa olivat eronneet. Sirén asui pääosin isänsä luona, mutta vietti viikonloppuja äidillään. Kohtalokkaana aamuna 3. joulukuuta vuonna 2005, tytär meni äitinsä makuuhuoneeseen ja löysi hänet sängystä kuolleena. 

Sirén soitti Kikan äidin apuun. 

– Siinä vaiheessa tuli pakokauhu, että mitä teen nyt.

– Niin läheltä olen nähnyt sen pahimman asian. On se rankka paikka, mutta nykyään sen on käsitellyt hyvin ja siitä pystyy jo puhumaan, Sirén kertoo lehdelle. 

Rankka kiertue-elämä

Kikka nousi suosioon vuonna 1989 ilmestyneellä Mä haluun viihdyttää -singlellä. Laulajan samannimistä albumia myytiin yli 70 000 kappaletta. Kyseisen hittikappaleen musiikkivideo herätti kohua, sillä laulaja vilautti videolla rintaansa.

Laulaja tunnettiin muutoinkin räväkästä tyylistään. Hänen seksikäs imagonsa kelpasi eritoten miesfaneille, mutta myöhemmin naiset ja lapset innostuivat laulajasta. 

Vuoden 1995 Kikka jättäytyi hetkeksi julkisuudesta, jonka jälkeen hän sai Sanni-tyttären. MTV Uutisten vuonna 2016 julkaistussa artikkelissa Kikan ystävä Raija Pelli kertoi, että äidiksi tulon myötä Kikan halu vetäytyä julkisuudesta heräsi. 

Myös iskelmälaulaja Veikko Samuli kommentoi asiaa. 

– Hän oli valtavan esiintymishalunsa takana herkkä ja helposti haavoittuva persoona. Lapsen synnyttäminen muutti hänen ajatuksiaan laulamisesta "vakavampaan" suuntaan, mutta yleisö ei lämmennyt idealle. Tämä oli kova paikka kehittymistä kaipaavalle taiteilijalle, hän kommentoi MTV Uutisille.

Kikka julkaisi viimeisen albuminsa Herkut lisukkeineen vuonna 2000. Kikan elämään hiipivät mukaan myös terveys- ja päihdeongelmat. Vuonna 2004 hän ilmoittaa faneilleen jättävänsä kiertue-elämän.

Vuotta myöhemmin hän alkoi viritellä comebackia, joka ei kuitenkaan ehtinyt toteuta, kun hän menehtyi vuonna 2005. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja