"Nainen, jolla kaikki on hartioiden alapuolella" – näin seksipommina tunnettua Kikkaa mollattiin tv-haastattelussa vuonna 1990

Kikka - Sukkula Venukseen 2:40

Yle Teema & Fem -kanavalla syvennytään tänään illalla kolmessa eri ohjelmassa aiheerna olevaan Kikkaan. Vuonna 1990 taltioidussa Sabatti-ohjelmassa laulaja joutui puolustamaan imagoaan sekä toimittajien että yleisön kysymyksiltä.

Vuonna 1990 Yle esitti toimitti Tapani Ripatin ja näyttelijä Anu Panulan juontamaa Sabatti-ohjelmaa. Tuona keväänä ohjelmassa käsiteltiin kolmen laulajan julkisuuskuvaa: vieraina nähtiin Kikka, Irwin Goodman ja Pasi Kaunisto.

Yle Teema & Fem -kanava esittää ohjelman tänään torstaina 15. maaliskuuta. Imagonsa 28 vuoden takaisessa Sabatissa asettivat ruodittavaksi "kiltti perheenisä" Kaunisto, "valtiovallalle haistatteleva" Goodman sekä Kikka, jota kuvaillaan "Suomen Samantha Foxiksi" ja "naiseksi, jolla kaikki on hartioiden alapuolella".

– Äsken tuli kommentti, että "Edith Piaf osasi sentään laulaa". Teet "europurkkaa", joka on helppoa ja typerää, toimittaja Ripatti tylyttää ohjelmassa Kikan ihmetellessä.

– Yleisradio vaatii enemmän jotain kantaaottavaa. Sinuun ei suhtauduta vakavasti, koska kuten yleisöstä todettiin, et osaa laulaa. Olet ainoastaan esiintyjä, joka menee lavalle esittämään kaksi-kolme biisiä, löllöttää siinä ja lähtee pois.

Kun ohjelmassa puhutaan Kikasta, viitataan jatkuvasti musiikin tuotteistamiseen, seksiin ja ulkomusiikillisiin asioihin.

– Kuka mies on sun alla tai päällä, vai teetkö jonkun naisen kanssa näitä hommia? toimittaja Ripatti kärjistää udellessaan Kikan taustavoimista.

Kikan sanotaan kiinnittävän enemmän huomiota siihen, miltä hän näyttää kuin miltä hän kuulostaa.

– Onko väärin olla ihan kivannäköinen? Mistä johtuu käsite, että jos on näyttävän näköinen, niin ei osaisi laulaa? Kikka kyselee ohjelmassa.

Sabatti on katsottavissa Ylen Elävässä arkistossa.

Muun muassa Sukkula Venukseen-, Apinamies-Mä haluun viihdyttää- ja Tartu tiukasti hanuriin -hiteistä muistettava Kikka menehtyi sydäninfarktiin Tampereella joulukuussa 2005. Hän oli kuollessaan vain 41-vuotias.

Katso artikkelin alussa Kikan esiintyminen Syksyn sävel -ohjelmassa vuonna 1990!

Lue myös:

    Uusimmat