Kuvat: Kikan kuolemasta 10 vuotta – tällainen rohkea laulaja oli!

Kikka oli kotimaisen musiikin väriläiskä. Laulajatähti menehtyi kymmenen vuotta sitten sydänkohtaukseen.

Kikka, oikealtaan nimeltään Kirsi Sirén, kuoli kotonaan 3. joulukuuta vuonna 2005.

Kikka nousi suosioon vuonna 1989 ilmestyneellä Mä haluun viihdyttää -singlellä. Laulajan samannimistä albumia myytiin yli 70 000 kappaletta. Kyseisen hittikappaleen musiikkivideo herätti kohua, sillä laulaja vilautti videolla rintaansa.

Kiihkeät tuulet (1990) -albumi oli Kikan esikoislevyäkin isompi menestys. Samana vuonna hiteiksi nousivat cover-versio Ami Aspelundin kappaleesta Apinamies sekä Sukkula Venukseen, jolla Kikka osallistui Syksyn säveleen. Kappale sijoittui kolmanneksi.

Kikka 3 (1991) oli laulajan kolmas pitkäsoitto. Levyllä oli mukana Sukkula Venukseen -jättihitti. Hitiksi nousi myös single Onnen nainenkin silloin vasta saa ja samana vuonna Kikka osallistui jälleen Syksyn säveleen. Kilpailukappaleena oli Kierrätä pyöritä mua ja se sijoittui edellisen vuoden tapaan kolmanneksi.

Yksi Kikan unelmista oli päästä edustamaan Suomea euroviisuissa, mutta tämä toive ei koskaan toteutunut. Vuonna 1993 Tartu tiukasti hanuriin -kappale nousi hitiksi.

Kikka vuonna 1995.

Vuosien varrella Kikka kärsi ongelmista äänensä kanssa ja koki burn outin. Vuonna 1995 laulaja poistui julkisuudesta ja teki comebackin vuonna 1997. 1990-luvun lopulla laulaja julkaisi singlejä omakustanteena.

2000-luvulla Kikan uraa varjostivat terveysongelmat. Laulajan viimeiseksi julkaisuksi jäi vuonna 2002 julkaistu single Mika Sundqvistin kappaleesta Moottoripyörä on moottoripyörä.

Kaikkiaan Kikka on myynyt Suomessa yli 300 000 albumia. Hän on yksi menestyneimmistä kotimaisista naisartisteista.

Kikan kuoleman 10-vuotispäivästä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat