Mainos

IS: 22-vuotias raiskasi 14-vuotiaan - hovi alensi tuomiota aiemman puukotuksen takia

Turun hovioikeus tuomitsi 22-vuotiaan miehen 14-vuotiaan lapsen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan tuomiota alensi miehen aiempi tuomio tapon yrityksestä. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan mies tuomittiin 3,5 vuoden vankeuteen vuonna 2014 tehdystä tapon yrityksestä.

Ilta-Sanomien mukaan mies löi tuolloin uhria useita kertoja kääntöveitsellä. Mies oli yhdessä toisen miehen kanssa ns. velanperintäreissulla. Uhria lyötiin kuusi kertaa yläselkään ja kerran olkavarteen. Oikeuden mukaan hengenvaaraa ei ollut, koska uhrille ei aiheutunut sisäelinvammoja.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2015 raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tekoaikaan 18-vuotias oli raiskannut asunnolleen yöksi tulleen 14-vuotiaan tytön. Rikos oli tapahtunut vuonna 2012. 

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen ja vaati, että syytteet ja niihin liittyvät korvausvaatimukset hylätään. Miehen mukaan hänen aiempaa rangaistustaan ei oltu otettu riittävät huomioon rangaistusta alentavana seikkana.

Hovioikeus totesi, että oikeudenmukaisena rangaistuksena miehen seksuaalirikoksista on pidettävä lähtökohtaisesti kahden vuoden ja kolmen kuukauden rangaistusta.

Hovioikeuden mukaan tapon yritys olisi voitu käsitellä samassa istunnossa seksuaalirikosten kanssa. Hovioikeuden mukaan rangaistus seksuaalirikoksista oli mitattava siten kuin kaikki teot olisi tuomittu samalla kertaa.

Hovioikeus toteaa, että käräjäoikeuden tuomio on liian ankara, minkä vuoksi sitä on alennettava. Oikeudenmukainen rangaistus on yksi vuosi ja kaksi kuukautta vankeutta. Uhrilleen mies joutuu maksamaan 13 000 euron korvaukset.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.