Mainos

Korkein oikeus kovensi humalaista 13-vuotiasta hyväksikäyttäneen miehen rangaistusta – ehdollinen vankeus muuttui ehdottomaksi

0:36

Korkein oikeus kovensi 13-vuotiaan tytön kanssa sukupuoliyhteydessä olleen parikymppisen miehen rangaistusta. Mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Teko tapahtui vuonna 2013 yksityisasunnossa, missä mies ja tyttö olivat viettäneet iltaa yhdessä muiden kanssa. Kaksikko ei tuntenut toisiaan entuudestaan.

Tyttö oli juonut illan aikana alkoholia ja humaltunut. Myöhemmin kaksikko harrasti seksiä asunnon makuuhuoneessa. Korkeimman oikeuden mukaan tyttöä ei pakotettu yhdyntään.

Tapaus päätyi käräjille, missä mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Sekä syyttäjä että asianomistaja valittivat päätöksestä Itä-Suomen hovioikeuteen, joka katsoi teon olleen törkeä. Perusteluina käytettiin muun muassa tekijän ja uhrin 10 vuoden ikäeroa sekä sitä, että mies oli ryhtynyt lapsen kanssa yhdyntään, vaikka oli huomannut tämän olevan humalassa. Vankeusrangaistusta korotettiin vuoden ja 4 kuukauden mittaiseksi.

Syyttäjä valitti hovioikeuden päätöksestä edelleen korkeimpaan oikeuteen (KKO), missä pohdittiin miehelle määrättyä rangaistusta. Syyttäjä vaati, että miehelle tuomittua rangaistusta korotetaan ja että se tuomitaan ehdottomana.

KKO antoi ratkaisunsa asiassa tänään. Miehen rangaistus koveni jälleen.

KKO piti miehen syyksi luettua rikosta lapsen kehityksen kannalta hyvin vahingollisena ja vaarallisena sekä totesi, että miehen toiminta vastasi luonteeltaan tyypillistä lapsen hyväksikäyttötapausta. KKO:n mukaan mediaanirangaistus törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oli vuosina 2014-2016 noin kaksi vuotta vankeutta.

KKO ei löytänyt syytä, miksi miehen olisi täytynyt saada suorittaa vankeusrangaistuksensa ehdollisena. Mies tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.