Mainos

Irlantilaiset yhä epävarmoja kannastaan EU:n laajenemiseen

Lähes puolet irlantilaisista ei ole vielä päättänyt kantaansa EU:n tulevaan laajentumiseen, vaikka asiasta järjestettävään kansanäänestykseen on aikaa enää noin kuukausi.

Tänään julkistetun mielipidekyselyn mukaan 29 prosenttia vastaajista äänestäisi EU:n uudistamista koskevan Nizzan sopimuksen hyväksymisen puolesta ja 19 prosenttia sitä vastaan. Yhdeksän prosenttia ei aio äänestää ollenkaan ja huikeat 44 prosenttia ei ole vielä päättänyt kantaansa, joten kansanäänestyksen lopputulos saattaa keikahtaa vielä kumpaan suuntaan tahansa. Yksityisen tutkimuslaitoksen tekemässä mielipidekyselyssä kysyttiin vajaan tuhannen ihmisen kantaa Nizzan sopimukseen.

Irlannin parlamentin on tällä viikolla määrä päättää kansanäänestyksen järjestämisestä sekä sen ajankohdasta. Äänestyksen odotetaan tapahtuvan lokakuun puolivälissä tai loppupuolella.

Irlantilaiset hylkäsivät Nizzan sopimuksen kansanäänestyksessä viime vuonna prosenttiluvuin 54-46. Irlannin hallitus on sen jälkeen yrittänyt taivuttaa kansalaisia sopimuksen puolelle mm. lupaamalla, ettei irlantilaisia pakoteta mukaan unionin kriisinhallintajoukkoihin.

Nizzan sopimus raukeaa, elleivät kaikki 15 EU-maata ratifioi sitä tämän vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.