Mainos

Iranin maanjäristyksen uhreja 2400

Iranissa sattuneen maanjäristyksen uhrien määrä on noussut noin 2 400:aan, kertoi maan virallinen uutistoimisto Irna tänään. Loukkaantuneita on Irnan mukaan noin 6 000. Arviot loukkaantuneiden määrästä ovat vaihdelleet huomattavasti.

Maanjäristys iski eilen 7,1 richterin voimakkuudella Iranin koillisosaan Qaenin ja Birjandin kaupunkien läheisyyteen. Irnan mukaan kuolleista 2 000 on Qaenin lähellä olevista kylistä.

Iranin Punaisen Puolikuun edustajan mukaan pelastustyöt ovat parhaillaan käynnissä 180 kylässä.

Iran pyysi tänään kansainvälistä apua selvitäkseen tuhoisasta maanjäristyksestä, joka on tuoreimpien tietojen mukaan surmannut noin 2 400 ihmistä. Järistysalueella Iranin koillisosassa tarvitaan sisäministeriön mukaan ennen muuta verta, lääkäreitä, lääkkeitä, telttoja, ruokaa ja vaikeastakin maastosta selviytyviä ambulansseja ja muuta kuljetuskalustoa. YK on lähettänyt edustajansa alueelle arvioimaan maanjäristyksen tuhoja.

Yhdysvallat valmis auttamaan

Yhdysvallat ilmoitti tänään olevansa valmis toimittamaan humanitaarista apua järistysalueille. Valkoisen talon edustaja sanoi, että apu tullaan kanavoimaan kansalaisjärjestöjen kautta. Yhdysvalloilla ei ole ollut diplomaattisia suhteita Iraniin vuoden 1979 jälkeen. Yhdysvallat on asettanut lisäksi Iranin lähes täyteen taloussaartoon, koska Yhdysvallat katsoo Iranin hallituksen tukevan kansainvälistä terrorismia.
(STT-Reuter-AFP-MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja