Mainos

Irakissa tänään kaksi pommi-iskua ja poliitikon surma

Tänään Al-Qaida ampui Irakin pääministerin neuvonantajan. Baghdadissa autopommi-isku surmasi 15 ihmistä ja haavoitti yli sataa. Myös Tuz Khurmatussa räjähti, ja viisi ihmistä kuoli.

Aseistautuneet miehet surmasivat tänään Irakin pääministerin Ibrahim Jaafarin neuvonantajan. Neuvonantaja Wael Rabaie ja hänen autonkuljettajansa ammuttiin, kun he olivat ajamassa autolla Mansourin alueen läpi Bagdadissa.

Al-Qaida-verkoston Irakissa toimiva siipi ilmoitti myöhemmin tehneensä surmatyön. Asiasta kerrottiin internetsivuilla eikä tietoa voitu vahvistaa muista lähteistä.

Irakissa päivä on muutenkin ollut verinen. Ainakin viisi ihmistä kuoli ja 18 haavoittui autopommi-iskussa Tuz Khurmatun kaupungissa, joka sijaitsee Kirkukin eteläpuolella. Tuz Khurmatussa asuu paljon kurdeja ja turkmeeneja.

Myös Baghdadilaisen ravintolan edustalla shiiamuslimien asuinalueella räjähti autopommi. 15 ihmistä kuoli ja 113 haavoittui. Pommi laukaistiin ilmeisesti kauko-ohjauksella. Voimakas räjähdys tuhosi 15 autoa täysin ja vahingoitti 22 muuta.

Eilen Irakin ja Yhdysvaltain joukot aloittivat Länsi-Bagdadissa suuroperaation, jonka tarkoituksena on lopettaa autopommi-iskut. Irakin pääkaupungissa on amerikkalaisviranomaisten mukaan tehty 21 autopommihyökkäystä toukokuun aikana. Irakin hallitus kertoo puolestaan pidättäneensä kuukauden aikana 25 henkilöä, joiden epäilleen valmistaneen iskuissa käytettyjä räjähteitä.

Valtion virkamiehet, oikeusviranomaiset ja poliisit ovat joutuneet toistuvasti hyökkäysten kohteiksi viime kuukausina. Eilen kapinallistaistelijat tappoivat kauppaministeriössä työskentelevän virkamiehen ja hänen autonkuljettajansa. Irakin uusi hallitus valittiin huhtikuun lopulla, ja siitä lähtien erilaiset kapinallisten iskut ovat tappaneet yli 500 ihmistä.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.