Mainos

Irakissa jälleen tuhoisa pommi-isku

Sairaalalähteiden mukaan ainakin 44 ihmistä on saanut surmansa autopommi-iskussa Bagdadin keskustassa. Viimeksi eilen autopommi-iskussa kuoli ainakin 55 ihmistä ja useita kymmeniä haavoittui.

Ainakin 44 ihmistä on saanut surmansa itsemurhaajan autopommi-iskussa Irakin pääkaupungissa Bagdadissa, kertovat sairaalalähteet. Iskussa haavoittui yli 30 muuta ihmistä.

Autopommi räjähti Irakin uuden armeijan värväyskeskuksen ulkopuolella Bagdadin keskustassa.

-Se oli itsemurhaisku, jonka tekijä oli mies, kertoo amerikkalaiseversti Ralph Baker.

-Isku oli suunnattu vain irakilaisia vastaan, hän sanoo.

Bakerin mukaan iskussa kuoli ainakin 36 irakilaista ja 15 haavoittui. Surmansa saaneiden joukossa oli myös pommi-iskun tekijä.

Yhdysvaltain armeijan mukaan räjähteillä lastattu auto ajoi aamuvarhaisella värväyskeskuksen editse ja räjähti. Bakerin mukaan autossa saattoi olla jopa 225 kiloa räjähteitä.

Silminnäkijöiden mukaan noin 300 irakilaista jonotti keskuksen ulkopuolella päästäkseen värväytymään Irakin armeijaan, kun auto räjähti. Räjähdys rikkoi myös lähistöllä olevien rakennusten ikkunoita.

Isku oli jo toinen vuorokauden sisällä.

Eilen ainakin 55 ihmistä sai surmansa itsemurhapommi-iskussa poliisiasemalle Bagdadin eteläpuolella. Suurin osa uhreista oli työttömiä siviilejä, jotka jonottivat työnhakuun Iskandariyan poliisiasemalle.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan eilinen isku muistutti al-Qaida-verkoston tekemiä iskuja.

Kätyrit kohteena

Kummassakin iskussa kohteina näyttäisivät olleen irakilaiset, joita kapinalliset pitävät miehitysvallan kätyreinä.

Amerikkalaisten kouluttamat poliisivoimat ovat olleet erityisen kovilla - irakilaisten viranomaisten mukaan ainakin 300 irakilaista poliisia on kuollut tähän mennessä iskuissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan.

BBC:n mukaan Irakin vastarinta ei ole kertonut tavoitettaan, mutta iskut näyttävät kohdistuvan amerikkalaisten tärkeimpiin ohjelmakohtiin Irakissa. Amerikkalaiset haluavat siirtää vastuun turvallisuudesta irakilaisille ennen kesäkuuta ja vetäytyä itse sotilastukikohtien suojaan. Arvostelijoiden mukaan taustalla ovat Yhdysvaltain marraskuun presidentinvaalit, joita ennen amerikkalaisten menetyksiä Irakissa halutaan vähentää.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.