Mainos

Irakin iskussa yli 120 kuollutta

Irakissa on tehty rajuin isku Saddam Husseinin vallasta syrjäyttämisen jälkeen. Kuolonuhrien määrä on noussut jo 125:een.

Ainakin 125 ihmistä on saanut surmansa ja yli 140 haavoittunut autopommi-iskussa Hillan kaupungissa Bagdadin eteläpuolella.

Autopommi räjähti aamunkoitteessa lähellä toria, joka oli täynnä ihmisiä. Suuri osa uhreista oli valtion palvelukseen pyrkineitä virkamiehiä, jotka olivat räjähdyshetkellä jonottamassa lääkärintarkastukseen. Poliisien mukaan autoon oli pakattu kymmeniä kiloja räjähteitä. Tuho oli vielä maksimoitu tunkemalla räjähteiden sekaan sirpalekranaatteja.

- Tämä rikollisen maalitauluina olivat kansalaiset, joilla ei ollut mitään sidoksia armeijaan tai poliisiin ja jotka olivat valinneet rauhanomaisen elämän, sanoi Babilin maakunnan kuvernööri Walid Janabi.

Irakin Punainen Puolikuu ilmoitti lähettäneensä hätäapua ja sairaalatarvikkeita Bagdadista Hillaan. Lisää lääkäreitä on tulossa myös Kerbalasta, Diwanijahista ja Najafista. Viranomaisten mukaan kaupungin sairaaloista jouduttiin siirtämään potilaita ulos, jotta räjähdyksessä haavoittuneille saatiin tilaa.

Iskun ovat tuominneet muun muassa Britannian pääministeri Tony Blair ja Saksan ulkoministeri Joschka Fischer. Blairin mukaan sivistyneet ihmiset eivät voi tuntea muuta kuin inhoa tällaisiin tuhotöihin syyllistyviä kohtaan. Fischerin mukaan kapinalliset pyrkivät estämään Irakin poliittisen ja taloudellisen jälleenrakennuksen ja hyökkäävät samalla koko Irakin kansaa vastaan.

Isku oli verisin Irakissa sitten huhtikuun 2003, jolloin Saddam Hussein syrjäytettiin vallasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Yhdeksän uutiset 28.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.