Irakin Erbilissä lennokki-isku lentokentälle, jolla sijaitsee kansainvälisten joukkojen tukikohta

Irakin Kurdistanissa sijaitsevalle Erbilin kansainväliselle lentokentälle on tehty aseistettu lennokki-isku, kertovat kurditurvallisuusviranomaiset eilisessä tiedotteessa.

Viranomaisten mukaan isku ei aiheuttanut henkilövahinkoja ja iskussa oli mukana kaksi lennokkia. Lentokentän johtajan mukaan kenttä ei kärsinyt iskussa vahingoista. 

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoo kuulleensa kaksi äänekästä räjähdystä ja sireenien soivan sekä nähneensä savua nouseva Yhdysvaltain konsulaatin lähistöltä. Konsulaatti sijaitsee lähellä lentokenttää. 

Lentokentällä on äärijärjestö Yhdysvaltain johtaman äärijärjestö Isisin vastaisen kansainvälisen koalition käyttämä sotilastukikohta. Erbilissä ovat toimineet myös koulutustehtävissä olevat suomalaisjoukot.

Suomen Puolustusvoimat kertoo verkkosivuillaan, että suomalaisjoukkojen kokonaisvahvuus Irakissa on noin 70. 

Viimeksi heinäkuussa isku kentälle

Viime aikoina Yhdysvaltain joukkoihin tai muihin maahan liittyviin kohteisiin tehdyt iskut ovat yleistyneet Irakissa. Vaikka mikään taho ei ole ilmoittautunut iskujen tekijöiksi, Yhdysvallat syyttää Irakissa olevia Iran-mielisiä tahoja.

Erbilin lentokentälle tehtiin viimeksi isku heinäkuussa. Iskusta ei syntynyt henkilövahinkoja eikä materiaalisia tuhoja. Tuolloin Puolustusvoimista kerrottiin STT:lle, että suomalaisjoukot olivat kunnossa. 

Lue myös:

    Uusimmat