Yhdysvaltain suurlähetystöön ammuttiin kolme rakettia Irakissa – ainakin yksi haavoittui

2:06
Video: Aiemmin tässä kuussa Irakin pääministeri kehotti USA:n joukkoja poistumaan ja Trump uhkasi puolestaan pakotteilla.

Irakin Bagdadissa kolme rakettia on osunut Yhdysvaltain suurlähetystön alueelle sunnuntaina.

Turvallisuuslähteet kertovat uutistoimisto AFP:lle ainakin yhden ihmisen haavoittuneen iskussa. Välittömästi iskun jälkeen ei ollut tietoa uhrin kansalaisuudesta tai hänen vammojensa vakavuudesta.

Lähteiden mukaan yksi raketeista osui edustuston ruokalaan päivällisaikaan ja kaksi osui lähistölle.

Yhdysvaltojen erikoisoperaatioiden esikunta kertoi, että viisi rakettia olisi osunut joentörmään lähellä suurlähetystöä, uutisoi qatarilaismedia al-Jazeera. Esikunnan lausunnon mukaan kukaan ei haavoittunut iskuissa.

Irakin pääministeri: Hyökkäys, joka voi muuttaa maan sota-alueeksi

AFP:n mukaan isku tapahtui eri kellonaikaan kuin aiemmat iskut. Suurlähetystö sijaitsee tarkasti vartioidulla Bagdadin vihreällä vyöhykkeellä.

Yhdysvaltain ulkoministeriö vaati sunnuntaina Irakia täyttämään velvollisuutensa suojella Yhdysvaltain diplomaattisia rakennuksia.

Irakin pääministeri Adil Abdul-Mahdi tuomitsi iskut. Hän kutsui niitä hyökkäykseksi, joka voisi muuttaa Irakin sota-alueeksi.

Raketti-isku myös vajaa viikko sitten

Yhdysvaltain suurlähetystöä kohti tehtiin isku vajaa viikko sitten Irakin pääkaupungissa Bagdadissa, kun suurlähetystön lähelle ammuttiin turvallisuuslähteiden mukaan kolme rakettia. 

Yhdysvallat on viime aikoina syyttänyt Irania tukevia puolisotilaallisia ryhmiä samankaltaisista iskuista niin sanotulle vihreälle vyöhykkeelle, mutta kukaan ei ole ottanut iskuja nimiinsä.

Vyöhykkeellä sijaitsee Yhdysvaltain suurlähetystön lisäksi muun muassa hallintorakennuksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja