Irakissa tehtiin ohjusisku Yhdysvaltain joukkojen käyttämään tukikohtaan

Iranin tukemat militantit laukaisivat lauantaina ballistisia ohjuksia Yhdysvaltain joukkojen käyttämään tukikohtaan Irakissa, kertoo Yhdysvaltojen Lähi-idän joukkojen komentokeskus (Centcom) viestipalvelu X:ssä.

– Iranin tukemat militantit laukaisivat läntisessä Irakissa useita ballistisia ohjuksia ja raketteja, jotka kohdistuivat al-Assadin lentotukikohtaan, Centcom sanoi.

Irakin länsiosassa sijaitsevan al-Assadin lentotukikohdan ilmapuolustusjärjestelmät pysäyttivät Centcomin mukaan suurimman osan ohjuksista, mutta osa osui tukikohtaan.

Irakilaissotilas haavoittui

Ainakin yhden irakilaissotilaan kerrotaan haavoittuneen iskussa. Komentokeskuksen mukaan useita yhdysvaltalaisia työntekijöitä tarkastetaan aivovammojen varalta.

Yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan on tehty Irakissa ja Syyriassa lukuisia iskuja sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas hyökkäsi Israeliin lokakuussa ja Israel aloitti massiivisen sotaoperaation Gazassa.

Vastuun suuressa osassa iskuista on ottanut iranilaiskytköksisten aseellisten ryhmien muodostama liittouma, joka vastustaa Yhdysvaltain tukea Israelille. Ryhmä sanoi myös lauantaisessa tiedotteessaan, että se oli viimeisimmän iskun takana.

Irakiin on lähetetty noin 2 500 yhdysvaltalaissotilasta osana liittoumaa, joka taistelee terroristijärjestö Isisiä vastaan. Syyriassa yhdysvaltalaisia sotilaita on noin 900.

Lue myös:

    Uusimmat