Isis iski Irakissa: Ensin räjähti pommi, sitten kohteeksi otettiin pelastustyöntekijät

Kuusi turvallisuusjoukkojen jäsentä ja kolme siviiliä on kuollut äärijärjestö Isisin iskussa, kertoo Irakin poliisi. Isku tapahtui pääkaupunki Bagdadista pohjoiseen, noin 50 kilometriä Tikritistä.

Paikallisten viranomaisten mukaan iskussa räjäytettiin ensin tienvarsipommi, minkä jälkeen Isisin taistelijat tulittivat paikalle saapuneita pelastustyöntekijöitä.

Isis ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta tekotapa ja kohteen valinta oli samanlainen kuin aiemmissa Isisin iskuissa.

Edellisessä vastaavassa iskussa kuoli yksitoista ihmistä. Isis valtasi kolmanneksen Irakin alueesta vuonna 2014, mutta Yhdysvaltojen johtama kansainvälinen koalitio kukisti sen ja Irak julisti Isisin nujerretuksi vuoden 2018 lopulla.

Isisin taistelijat ovat kuitenkin jatkaneet hyökkäyksiään turvallisuusjoukkoja vastaan varsinkin aavikolla, missä joukkoja on vähän. Arvio on, että Isisillä on alueen maissa vielä noin 10 000 kannattajaa.

Yhdysvallat on ilmoittanut vähentävänsä Irakista 500 sotilasta, minkä jälkeen maahan jää 2 500 amerikkalaista sotilasta. Monet muut koalition jäsenmaat ovat myös vetäytyneet koronapandemian puhjettua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja