Mainos

Irakilaiset taiteilijat esittäytyvät Lontoossa

Huolimatta kotimaassaan meneillään olevasta konfliktista, irakilaistaiteilijat esittelevät töitään tällä viikolla avatussa näyttelyssä Artiquea Galleryssa, Lontoossa.

"Riding on Fire: Iraqi Art Under Occupation" -nimeä kantavassa näyttelyssä töitään esittelee 21 taiteilijaa. Näytteillä on yli 40 työtä, joiden joukossa on muun muassa maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa. Kaikille töille on yhteistä se, että ne ovat syntyneet vuoden 2003 Irakin miehityksen jälkeen.

Näyttelyllä osoitetaan kunnioitusta rohkeille taiteilijoille, jotka pyrkivät maansa mullistusten keskellä ylläpitämään taidetta. Arvioiden mukaan 80 prosenttia Irakin taidealojen ammattilaisista on paennut maasta vuoden 2003 jälkeen jouduttuaan muun muassa uskonkiihkoilijoiden hampaisiin.

Artiquea Galleryn johtaja Hussam Mohamed pitää näyttelyä erityisen kiinnostavana juuri töiden ja Irakin tilanteen ristiriitaisuuden vuoksi. Monet taiteilijoista ovat hakeneet taiteessaan pakopaikkaa sodan julmalta todellisuudelta.

- He ovat luoneet värikkäitä töitä, jotka kertovat muun muassa lapsuudesta ja unelmakaupungeista. Eivät niinkään todellisesta maailmasta. Se on heidän tapansa sanoa, että elämä jatkuu.

Lähi-idän taiteeseen erikoistunut näyttely on esillä Lontoossa ensi kuun loppuun saakka.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.