Mainos

Irakilaiset iloitsevat Rumsfeldin erosta

Bagdadilaiset toivovat, että Yhdysvaltain Irakin-politiikkaan tulee muutoksia Donald Rumsfeldin eron myötä.

Irakilaiset ovat ottaneet riemuiten vastaan Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin erouutisen.

-Rumsfeldin ero todistaa, että amerikkalaispoliitikot eivät enää voi piilotella virheitään, arvioi öljyministeriössä työskentelevä Ibrahim Ali Bagdadissa.

Rumsfeldin erosta ilmoitettiin republikaanien eilisen vaalitappion jälkeen. Irakin sota nousi yhdeksi kongressivaalien tärkeimmistä aiheista.

Bagdadilaiset toivovat, että Yhdysvaltain Irakin-politiikkaan tulee muutoksia Rumsfeldin eron myötä. Myös Irakin pääministeri Nuri al-Maliki on viime viikkoina kiristänyt Yhdysvaltain vastaista arvosteluaan ja vaatinut järjestysvallan siirtämistä maan omille joukoille.

Monet irakilaiset syyttävät juuri Rumsfeldia maan turvallisuuden heikentämisestä.

-Rumsfeldin ero on hyvä asia, koska hän ei pystynyt ylläpitämään turvallisuutta Irakissa, totesi Saaw Jawad, armeijan entinen upseeri.

Joidenkin irakilaisten mielestä myös Rumsfeld pitäisi asettaa syytteeseen amerikkalaisten joukkojen rikoksista Irakissa.

-Eroaminen ei riitä. Hänen osuutensa Abu Ghraibin vankilaskandaaliin ja amerikkalaisten sotilaitten Irakissa tekemiin murhiin ja raiskauksiin pitää selvittää, sanoi valtion virkamies Osama Ahmed.

Irakin hallitus ei ole vielä kommentoinut Rumsfeldin eroa.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.