Mainos

Irak-seminaari päättyi toiveikkuuteen

Suomessa järjestetty nelipäiväinen Irak-seminaari on päättynyt. Salaisessa paikassa kokoontuneet Irakin sunnien ja shiiojen edustajat hyväksyivät suosituksia, jotka ovat pohjana jatkoneuvotteluille.

Seminaarin irakilaisosapuolet sopivat jatkavansa tapaamisia kansalliseen sovintoon tähtäävien neuvottelujen aloittamiseksi.

Tilaisuutta isännöinyt presidentti Martti Ahtisaaren CMI-järjestö kertoi myöhään illalla, että osapuolet olivat hyväksyneet sarjan suosituksia, joihin tulevat neuvottelut perustuvat.

Osallistujat lupasivat ryhtyä tarvittaviin toimiin Irakissa riehuvan väkivallan lopettamiseksi ja kaikkien poliittisten kiistojen ratkaisemiseksi rauhanomaisesti ja diplomatian keinoin.

Keskustelujen mahdollisesta jatkosta ei kuitenkaan kerrottu enempää.

- Analyysi on vielä kesken, mutta me katsomme mitä mahdollisuuksia on löytynyt. Seminaari on päättynyt ja se oli joka tapauksessa varsin positiivinen, sanoo CMI:n toiminnanjohtaja Kalle Liesinen.

Nelipäiväiseen tilaisuuteen osallistui 16 Irakin shiia- ja sunnimuslimien edustajaa. He kuulivat Pohjois-Irlannin ja Etelä-Afrikan kokemuksia kriisien ratkaisemisesta.

CMI:n lisäksi tilaisuutta oli järjestämässä amerikkalaisen Massachusettsin yliopiston alainen John W. McCormack -laitos.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.