iPhonelle ja iPadille uusi ohjelmistopäivitys - muutama sudenkuoppa

Apple antaa tänään illalla, joidenkin tietojen mukaan kello 20, puhelimen tai padin omistajien ladattavaksi uuden iOS 8 -päivityksen.

Kauan odotettu päivitys tuo Applen mukaan parannuksia lähes kaikkeen mahdolliseen. Yksi suurimmista uutuuksista lienee entistä suurempi integraatio Applen tietokoneiden kanssa. Varsinkin, kunhan OS X Yosemite -ohjelmistoversio on käytettävissä.

Useat teknologiasivustot ovat ehtineet muistuttaa muutamista sudenkuopista, joita kännykkäpäivityksessä piilee.

Suomalaisen tivi.fi-sivuston mukaan päivitettävän laitteen sisältö pitää varmuuskopioida perusteellisesti. Esimerkiksi käyttämällä Applen iCloudia. Varmuuden vuoksi laitteen voi kytkeä myös tietokoneeseen ja tehdä varmistuksen myös iTunesin kautta. Täytyisi myös huolehtia, että laitteessa on riittävästi tallennustilaa.  

Pari pahaa miinaa

Tivi lainaa Geeky Gadgets -sivustoa, ja kertoo pari hyvää vinkkiä, joiden avulla säästää pitkät pätkät hermoja.

Päivitys tarjoaa mahdollisuuden ottaa käyttöön uuden Dropboxin tapaisen pilvitallennuspalvelun iCloud Driven. Drive toimii yhteistyössä tietokoneen kanssa, nimenomaan Yosemiten. Se on vielä beta-vaiheessa, joten testaukseen osallistumattomille voi tulla yllättävä hätä käteen.

Toinen, ja tärkeä juttu on hermojen säästö. Päivityksen tekee tänään suhteellisen moni, ja palvelimet ruuhkautuvat. Jos pystyy odottamaan jokusen päivän, saa homman kuntoon nopeammin ja vaivattomammin.

Lue myös:

    Uusimmat