iPhone-käyttäjien Facebook-sovellukseen ilmestyi uusi valinta - mieti kaksi kertaa ennen kuin klikkaat

Facebook on ottanut uuden askeleen, jotta se pystyisi seuraamaan käyttäjiensä toimia mahdollisimman tarkasti.

Applen iOS-laitteiden käyttäjien Facebook-sovelluksen valikkoon on ilmestynyt "Protect" -valinta, jota klikkaamalla käyttäjä ohjataan sovelluskauppaan lataamaan Onavo Protect VPN Security -turvaohjelma.

Tech Crunch kirjoittaa, että Onavo Protect on Facebookin vuonna 2013 omistukseensa hankkima yhtiö. VPN-sovelluksen hankkimiseen kannustava valinta on näkynyt Android-versiossa jo aiemminkin.

Onavo Protect lupaa pitää käyttäjien tiedot turvassa ja suojata haitallisilta sivustoilta.

Tech Crunch kuitenkin huomauttaa, että Facebook ei todellisuudessa ostanut Onavo Protectia turvallisuuden takia. Turvamekanismien ohella Onavo VPN mahdollistaa käyttäjien seurannan. Facebook saa sen avulla mm. täsmällistä tietoa siitä, minkälaiset sovellukset ovat nousemassa käyttäjien keskuudessa suosioon.

Tämäntyyppinen tieto on auttanut Facebookia esimerkiksi sen kamppailussa Snapchatia vastaan, joka on houkutellut etenkin nuoria käyttäjiä loikkaamaan pois Facebookin kelkasta. Facebook pystyy tietojen avulla kehittämään palveluunsa sellaisia ominaisuuksia, joista käyttäjät kiinnostuvat toisissa sovelluksissa.

Suoraan Facebookin sovellukseen asennetulla latauslinkillä Facebook pyrkii tehostamaan Onavo Protectin käyttäjämäärän kasvua. Vaikka asia on selostettu Onavon käyttöehdoissa niin ongelmana on silti, että kaikki Onavon käyttäjät tuskin tajuavat syöttävänsä Facebookille tietoa, jonka avulla palvelu rökittää kilpailijoitaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja