WhatsAppin uudet käyttöehdot ajavat viestittelijät kilpailijan palveluun: Miljardööri Elon Musk kehottaa ihmisiä käyttämään Signalia

2:29
Näillä vinkeillä saat entistä enemmän irti WhatsAppista.

Viestisovellus Signal kertoo, että sen käyttäjämäärät ovat nyt kovassa nousussa. Ruuhkaa on ollut Signalin suuntaan jopa niin paljon, että uusien käyttäjien vahvistuksessa on koettu viiveitä.

Signal on tällä hetkellä suosituin ja ladatuin sovellus esimerkiksi Googlen Play kaupassa.

Mutta miksi ihmiset ovat parhaillaan latailemassa Signalia käyttöönsä?

Teknologiasivusto The Verge näkee tilanteeseen kaksi merkittävää tekijää, joista toinen liittyy megasuositun WhatsApp-viestintäsovelluksen omiin tekemisiin.

Facebookin omistaman WhatsAppin uusissa käyttöehdoissa todetaan selvästi, että se sallii käyttäjiensä tietojen jakamisen Facebookille. Näihin Facebookin hyödynnettäviksi luovutettaviin tietoihin kuuluvat muun muassa käyttäjän puhelinnumero, profiilinimi ja yhteystietoluettelo.

WhatsAppin mukaan eurooppalaisten käyttäjien tietoja ei kuitenkaan jaettaisi Facebookille mainosten kohdistamiseksi.

10:04
Sosiaalinen media on ollut vahvasti tapetilla viikonlopun ajan. Asiantuntija kommentoi MTV Uutiset Livelle presidentti Donald Trumpin Twitter-tilin jäädytyksen merkitystä.

The Verge toteaa, että käyttäjät ovat kokeneet, että heidät pakotetaan jakamaan tietojaan Facebookille, vaikka näin on itse asiassa tapahtunut kaiken aikaa – ellei sitten käyttäjä hoksannut valita WhatsAppin tietojen jakamista pois vuonna 2016, kun sovelluksessa oli aikoinaan tällainen mahdollisuus.

Tosielämän Tony Stark sanoo: ”Käytä Signalia”

Kaiken kukkuraksi tosielämän Tony Starkiksi kutsuttu miljardööri Elon Musk on julkisesti suoraan kehottanut ihmisiä siirtymään käyttämään Signal-sovellusta.

Hän on todennut Twitterissä ytimekkäästi: ”Käytä Signalia”.

Signal on voittoa tavoittelematon viestisovellus, jossa tapahtuva viestintä on salattua. Käytöltään ja toiminnoiltaan se on pitkälti samankaltainen WhatsAppin kanssa. Itse asiassa Signalin taustahahmoista löytyy Brian Acton, joka oli alun perin perustamassa WhatsAppia. Sittemmin Acton on haukkunut WhatsAppin yksityisyyskäytäntöjä.

Jää nähtäväksi, tuleeko Signal jatkossa haalimaan WhatsAppin innokkaita käyttäjiä itselleen entistä enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja