Apple pakotti Facebookin poistamaan puhelinten käyttöä seuranneen Onavo-sovelluksensa App Storesta

Apple on pakottanut Facebookin vetämään omistamansa, vuonna 2013 ostamalla hankkimansa, Onavo Protect -sovelluksen pois Apple-laitteiden App Store -sovelluskaupasta.

Ensimmäisenä asiasta raportoi Wall Street Journal, jonka mukaan Apple pyysi poistamista aiemmin kuluvan kuun aikana. Onavo Protect rikkoo Applen kesäkuussa päivitettyjä App Store -sääntöjä.

Onavo Protect tarjoaa käyttäjälleen verkkoyhteyden suojaavan VPN-palvelun, mutta Facebookin kannalta sovellus on ollut mielenkiintoinen sen tarjotessa sille paljon tietoa koko puhelimen käytöstä. Aiemmin on raportoitu Facebookin Onavon perusteella muun muassa havainneen käyttäjien keskuudessa suosiotaan kasvattavia sovelluksia, minkä jälkeen se on voinut kopioida näiden ominaisuuksia omiin sovelluksiinsa tai pyrkiä ostamaan kasvavat sovellukset itselleen.

Apple heitti Onavon nyt ulos kaupastaan, koska se rikkoo App Storen päivitettyjä sääntöjä tietojen keräämiseen liittyen. Facebook ei pysty enää julkaisemaan päivityksiä Onavo-sovellukselle Apple-laitteissa, mutta sovelluksen asentaneilla käyttäjillä se jatkaa toimintaansa toistaiseksi normaalisti.

”Työskentelemme kovasti käyttäjien yksityisyyden ja tietojen turvallisuuden eteen läpi Applen ekosysteemin”, kommentoitiin Applelta TechCrunchille. ”Viimeisimmän sääntöihimme tekemän päivityksen myötä teimme erityisesti selväksi, että sovellusten ei tulisi kerätä tietoja mitä muita sovelluksia käyttäjän laitteeseen on asennettu analytiikka- tai mainontatarkoituksessa ja kerättävistä tiedoista ja niiden käytöstä tulee kertoa selkeästi.”

Onavo Protect on yhä saatavilla Android-laitteille Google Play -sovelluskaupan kautta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja