Intiimi hetki vai hengästyminen? Jyväskylän valtuuston etäkokouksen taustalta kuului hämmentävää ähinää ja puhinaa – kuuntele itse!

Jyväskylän kaupunginvaltuuston etäkokouksessa oli hämmentävä hetki, kun taustalta kuului yllättäen ähinää: Oliko kyseessä intiimi hetki vai hengästyminen rappukäytävässä? 0:45
Kesken Jyväskylän kaupunginvaltuuston etäkokouksen alkoi kuulua yllättävää huohotusta. Kuuntele tilanne videolta.

Etätyöskentely ja -kokoukset ovat yleistyneet monilla työpaikoilla vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi. Etäkokoukset ovat tulleet tutuksi myös Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, jossa viimeisin Team-kokous pidettiin maanantaina.

Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpään mukaan etäkokoukseen osallistui 67 valtuutettua sekä muita virkamiehiä ja avustajia.

Säännöt kaupunginvaltuuston etäkokouksen aikana ovat hyvinkin selkeät: Jokainen osallistuja ilmoittaa läsnäolostaan kokouksen alussa ääni- ja kuvayhteydellä, puheenjohtaja on jatkuvasti videoyhteyden päässä kokouksen ajan ja osallistujat pitävät mikrofoninsa pois päältä kokouksen aikana, elleivät käytä puheenvuoroa.

Ähinää ja puhinaa taustalta

Noin kolmen vartin jälkeen kokouksen alkamisesta etäkokouksessa kuului yllättäviä äänähdyksiä.

Huohottava hengitys ja ähinä puski puheenjohtajana toimineen Riitta Mäkisen (sd.) puheen päälle, häiriten hieman itse puheenjohtajaakin.

– Pyydän laittamaan mikrofonit kiinni siellä taustalla.

Myös Mäenpää itse osallistui kokoukseen. Hän korostaa, että poikkeustilanteen tuomat etäkokoukset ovat mahdollistaneet sen, että niihin osallistuvan henkilön ei tarvitse istua fyysisesti esimerkiksi työtuolillaan.

Hän osoittaa tilanteessa ymmärtäväisyyttä.

– Välillä voi tapahtua jotain inhimillistä, että mikrofoni jää päälle.

– Osallistuja voi olla vaikka kesämökillä, saunan lauteella tai autossa. Etätyössä olet läsnä äänesi ja osallistumisesi kautta.

Kuuntele puheenjohtajan puheen keskeyttänyt äänähtely jutun alussa olevalta videolta.

Erikoisista kokousäänistä kertoi ensimmäisenä Hymy.

Lue myös:

    Uusimmat