Intiassa erikoinen vaatimus aseluvan saamiseksi: Hakijoiden täytyy istuttaa puita ja ottaa selfieitä niiden kanssa

Ennen aselupahakemuksen jättämistä on istutettava kymmenen puuta, koska Intian viranomaiset ovat ottaneet käyttöön uuden keinon lisätäkseen puita Punjabin osavaltion Ferozepurin asuinalueella, CNN kertoo. 

Aselupaa hakevien täytyy istuttaa vähintään kymmenen puuntaimea ja ottaa todisteeksi selfie taimien kanssa tai niiden istuttamisesta. Kuvat on näytettävä viranomaisille hakemuspapereita noutaessa.

Puunhoito ei lopu siihen, vaan kuukauden päästä heidän pitää taas ottaa valokuvia puista todistaakseen, että he todella huolehtivat niistä. Vasta sen jälkeen aselupahakemus otetaan harkintaan ja hakijan taustat tarkistetaan.

– Punjabilaiset ovat hulluina älypuhelimiin, autoihin ja aseisiin. Nyt he voivat olla hulluina puiden istuttamiseen, Ferozepurin asuinalueen viranhaltija Chander Gaind kertoo CNN:lle. 

Hakijat joutuvat käymään läpi vaativan hakuprosessin saadakseen luvan kantaa tuliasetta Intiassa. 

Kolmasosa Intiasta puiden peittoon 

Vaatimukset puiden istuttamisesta otettiin käyttöön 5. kesäkuuta Maailman ympäristöpäivänä, ja hakemuksia on tullut jo yli sata kappaletta. He ovat kaikki istuttaneet vähintään kymmenen taimea. 

Gaind kertoo, että noin 20–25 henkilölle on jo myönnetty aseenkatolupa osana prosessia. Hänen mukaansa vaatimukset otettiin käyttöön, koska puita on kaadettu paljon. 

– Vastustusta ei ole ollut, ja uudistus on otettu posiitivisesti vastaan, Gaind sanoo.

Intian valtion kokonaispinta-alasta 29,39 prosenttia on tällä hetkellä metsän ja puiden peitossa, ja valtion tähtäimessä on nostaa lukema kolmasosaan maan pinta-alasta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja